مندرج در ژورنال شماره ۹۲۳ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
یک سازمان مردمنهاد اسپانیایی در گزارشی اعلام کرد در سال ۲۰۲۴، بیش از ۱۰ هزار مهاجر در تلاش برای رسیدن به اسپانیا از راه دریا جان خود را از دست دادند.
جنگ و کشتار مردم اوکراین، بحران خاورمیانه و کشتار و قتلعام فجیع غزه، تروریسم دولتی اسرائیل، تروریسم اسلامی حماس، حزبالله و جمهوری اسلامی فقط پردههایی از عمق جنایت علیه بشریت امسالِ در حال گذر بود، لذا دنیا دیگر برای دیدن پرده دیگری از تراژدی انسانی که در همین سال اتفاق افتاد رمقی برای شنیدن و حتی برای نظارهگری هم نداشت، فاجعه غرقشدن انسانهایی که هیچ آرزویی جز زندهماندن نداشتند به امری پیشپاافتاده و عادی بدل شده است.
انگار ما داریم صفحه آگهیها را ورق میزنیم و رد میشویم. آدمی از اینهمه سقوط، مات و حیران میماند که دنیا به کجا میرود. در همین سالها دهها هزار پناهجوی کودک و زن و مرد، طعمه امواج دریاها شدند، از این تعداد بیش از دههزار نفر فقط پناهجویان آفریقایی بودند که از دست جنگهای داخلی و قحطی و خشکسالی از طریق جزایر قناری عازم اسپانیا بودند و هرگز به مقصد نرسیدند.
میلیونها برده آفریقایی که اجداد همین پناهندگان امروزی آن قارهاند حین انتقال به اروپا و آمریکا طی پنج قرن اخیر به همین سرنوشت دچار شدند. غارت منابع طبیعی، کشتار و نابودی محیط زیست، فقر و عقبماندگی، ثمره دوران استعماری و البته آرایش جهانی سرمایهداری امروز و بنبست سیاستها و اشکال رنگارنگ توسعه اقتصادی، بخوان غارت اقتصادی در کشورهای فقیر، بویژه کشورهای آفریقایی بوده است. رقابت کمپانیها و دولتهای غربی در این قاره، گسیل سیل اسلحه، جنگافروزی و کمک به روی کار آمدن دیکتاتورها، ایلخانها و گانگسترهای صحرایی که با سلاحهای اهدایی قدرتهای غربی مردم را میکشند و غارت میکنند، توضیح چرایی و علت فرار میلیونی مردم بیپناه این قاره نگونبخت است.
با توسعه جغرافیایی اروپای واحد و عروج راست افراطی بویژه در عرصه قدرت سیاسی، اروپامحوری به سیاست نرمال کشورهای عضو این اتحادیه تبدیل شده و با اتخاذ سیاستهای بهشدت غیرانسانی پناهندگی ادامه کشتار پناهندگان و آوارگان آفریقایی در دریا باز هم بیشتر و بیشتر میشود. آیا جهان متمدن صدای بردگان امروز را خواهد شنید؟
سردبیر این شماره: کیوان جاوید
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳