مندرج در ژورنال شماره ۹۲۸ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
“رسول صادقی، عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران در سومین نشست همایش “مهاجرت نخبگان علمی در ایران امروز، چالشها و راهکارها” با موضوع وضعیت اجتماعی و اقتصادی ایران و تأثیر آن بر مهاجرت نخبگان، گفت: افزایش مهاجرت از ایران، بازنمایی شرایط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و محیط زیستی است که از دهه ۸۰ سرعت گرفته است.”
فارغ از اینکه زیستن در هر کجای این کره خاکی حق مسلم همه انسانهاست، معمولاً انسانها نمیخواهند از علایق، خاطرات و خانواده خود دور شوند، اما گاه شرایط به حدی طاقتفرسا میشود که آنها حاضرند برای بقا و رفاهی نسبی تمام سختیهای مهاجرت را به جان بخرند و به کشوری دیگر بروند.
در کشورهای اسلامزاده از جمله ایران این موضوع ابعاد و جزئیاتی بیشتر و نگرانکنندهتری دارد. شرایط زندگی در ایران باوجود رژیم اسلامی در حدی غیرانسانی است که جنگی هر روزه و هر ساعته را بر مردم تحمیل کرده است و اساساً کرامت انسانی هیچ جایی در آن ندارد.
در این میان جوانان و افرادی که تحصیلات عالیه دارند و میتوانند بهراحتی در دیگر کشورهای تقریباً مدرن زندگی نسبتاً آسودهای داشته باشند برای بقای خود مهاجرت میکنند زیرا میدانند این رژیم اصلاحناپذیر است و نفسکشیدن امری واجب.
بسیار غمانگیز است که کشوری به وسعت ایران و با این حجم از منابع غنی طبیعی و نیروی انسانی نتواند برای مردم خود رفاه، آزاری و معیشت فراهم آورد و این تنها به دلیل در قدرت بودن رژیمی سراسر سرکوبگر، دزد و چپاولگر.
هیچ انسانی سرزمینی که در آن بتواند به حقوق انسانیاش برسد را ترک نمیکند و این مهاجرت اجباری نتیجه بودن یک سیستم سراسر فاشیسمی دینی است که برای بودن مذهب در قدرت به طور کامل از روی تمام انسانها میگذرد و “جان” کمترین اهمیت را برای آن دارد.
تا این رژیم خفقانآور در قدرت است، ما شاهد مهاجرت اجباری هر روزه هزاران انسان از ایران خواهیم بود. مگر اینکه با متشکل شدن، اعتراضات و اعتصابات را تقویت، پیگیر و مستمر کنیم، بیحجابی عملی و زیر پا گذاشتن تمامی قوانین ضدبشری اسلامی رژیم را هر چه بیشتر گسترش دهیم و با پایین کشیدن این رژیم اسلامی ضدبشری طرحی نو دراندازیم و جامعهای سکولار و عاری از تبعیض را رقم بزنیم.
سردبیر این شماره: سیاوش آذری
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳