دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی از قطع گاز ۱۲ مجتمع پتروشیمی خبر داده است. توانیر نیز در ماه‌های اخیر از کمبود سوخت برای تولید برق خبر داد.

بحران انرژی، فلاکت اقتصادی! – سینا پدرام

مندرج در ژورنال شماره ۹۲۸ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی از قطع گاز ۱۲ مجتمع پتروشیمی خبر داده است. توانیر نیز در ماه‌های اخیر از کمبود سوخت برای تولید برق خبر داد.

این روزها کمتر رسانه و روزنامه‌ای در ایران می‌توان یافت که معضل بحران انرژی را مورد نقد و بررسی قرار نداشته باشد. هر شهروند ایران معنای خاموشی‌های متوالی و چندساعته برق و کمبود گاز و غیره را به‌خوبی می‌داند.

اَبَر بحران‌های سوخت، بنزین، گاز، برق، انرژی و غیره و غیره نه‌تنها دانسته عمومی بلکه آزموده عمومی نیز هستند.

فرسودگی زیر ساخت‌های انرژی، قاچاق بنزین، فروش برق و گاز به کشورهای همسایه مانند ترکیه و عراق، دزدسالاری مزمن، اداره مافیایی اقتصاد توسط سران و سرمایه‌داران حکومتی، خصولتی‌سازی‌های نیروگاه‌های انرژی و سپردن آنان به نزدیکان حکومتی و سپاه برای غارت هرچه بیشتر ثروت عمومی، نقل هر محفل و رسانه خودی و غیره خودی رژیم اسلامی است. و این لیست پایانی ندارد. “فروپاشی اقتصادی” گفتمان روز و واقعیت رژیم است و این “فروپاشی اقتصادی” می‌رود که “فروپاشی سیاسی” رژیم اسلامی را هر چه بیشتر تسریع کند.

آنچه که اهمیت ویژه‌ای دارد آن است که معضل انرژی مانند باقی معضلات مانند گرانی، کمبود دارو، بیمارستان و خدمات درمانی و آموزشی و غیره می‌رود که به موضوع اعتراضات عمومی تبدیل شود و به نظر می‌رسد رژیم اسلامی شدیداً از این موضوع هراسناک است. فعالین اجتماعی و کارگری قطعاً می‌توانند این اعتراضات را به شکل‌های مختلف سازماندهی کرده و رژیم را تحت‌فشار قرار دهند. حق برخورداری از یک زندگی شاد و مرفه حقی است که باید همین امروز در اشکال گوناگون در صدر مطالبات مردم قرار بگیرد.

داشتن مطالبات رفاهی چه باوجود رژیم اسلامی و چه در صورت روی کار آمدن هر حکومت دیگری، سنگر مناسبی است که جامعه را در مقابل تعرضات سیاست‌های دست راستی و سرمایه‌دارانه هر حکومتی متشکل خواهد کرد. اتحاد در مبارزه و تشکل در احزاب انقلابی و چپ مانند حزب کمونیست کارگری ضامن به تحقق آمال و مطالبات ما خواهد بود. برای یک زندگی بهتر باید تمامی حقوق رفاهی و سیاسی را مطالبه کرد و به کمتر از آن راضی نشد.

 

سردبیر این شماره: سیاوش آذری

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *