مندرج در ژورنال شماره ۹۲۹ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران، از مراجعه بیش از ۲۸ هزار زن در هشت ماه اول سال ۱۴۰۳ به پزشکی قانونی به دلیل آسیبهای ناشی از نزاع خانگی خبر داد.
صحبت در مورد ایجاد امنیت برای زنان تحت حکومتی که خشونت خانگی را جرم نمیداند امر بیهودهای است. خانهای که از پای بست ویران است، باید از بنیاد خرابش کرد تا بتوان استاندارد انسانی برایش پیریزی کرد.
زنان در ایران از شروع روز که زندگی اجتماعی خود را آغاز میکنند از خیابان تا مترو تا محل کار و تا هر گوشهای که حکومت میخواهد قانون پیاده کند، با تحقیر و خشونت مواجه هستند. خانهای که برای بسیاری از زنان اسارتگاه است تا آشیانه نهتنها امنیتی ندارد که مرکز اعمال خشونت است. ۲۸ هزار مراجعه طی هشت ماه برای خشونت، یعنی روزی بیش از ۱۱۰ نفر کتکخورده و مجروح و آسیبدیده به پزشکی قانونی مراجعه کردهاند. (ابعاد خشونت بسیار بیشتر از این آمار است) بعد از آن چه میشود؟ جایی یا نهادی تن و روح زخمخورده آنها را التیام میبخشد؟ خانه امنی وجود دارد که امنیت این زنان را تأمین کند و به آنها اهمیت بدهد؟ در یکی از این خانههای امن به نام “خانه امن مهر شمس آفرید” یک کودک ۱۳ساله که مورد خشونت واقع شده کودکش را به دنیا میآورد. او مادر شده است در حالیکه فقط سیزده سال دارد. شرم باد به حکومتی که تحت حاکمیتش کودکی ۱۳ساله اینچنین خشن له میشود و پر پروازش چنین بیرحمانه چیده میشود.
نگاه جمهوری اسلامی به زن کالایی و بردهوار است. با قوانین این حکومت زن باید از مرد خانواده فرمانبری کند و مرد صاحب زن است. خوشبختانه جامعه این قوانین را نمیپذیرد. زنان شجاعی که عصیان کردهاند کم نیستند. قوانین تحقیرآمیز این حکومت از جانب بخش عمدهای از زنان اجازه اجراییشدن نیافته و به بایگانی سپرده شده است. زنان پیشرو دارند جامعه را شخم میزنند و هر آنچه بوی عقبماندگی میدهد را دور میریزند.
هر کدام از ما که خود را فعال عرصههای برابری زنان با مردان میدانیم ضمن اینکه خود را برای به زیر کشیدن حکومت ضد زن سازمان میدهیم، تلاش کنیم مراکز کمک به زنان خشونت دیده راه بیندازیم.
سردبیر این شماره: کیوان جاوید
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳