مندرج در ژورنال شماره ۹۳۷ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
گروندو جهانگرد ۳۴ساله و شهروند فرانسوی و علاقهمند به شعر از۲۰ مهر سال ۱۴۰۱ در شیراز بازداشت و به اتهام “جاسوسی و تبانی علیه جمهوری اسلامی” به پنج سال زندان محکوم شده است. او در پیامی که از رادیو فرانسه پخش شد، گفت: “دادگاهی که من را محکوم کرد هیچ مدرکی علیه من نداشت. من بیگناهم. همه اینجا میدانند که من بیگناه هستم.” معلم فرانسوی سسیل کوهر و شریک زندگیاش ژاک پاریس هم حدود ۹۸۰ روز است توسط وزارت اطلاعات در بند اوین زندانی هستند.
با حمله دانشجویان موسوم به “خط امام” به سفارت آمریکا در ۱۳ آبان ۵۸ و گروگانگیری کارکنان آن، گروگانگیری کلید زده شد. ازآنپس دامنه گروگانگیری به شهروندان کشورهای متخاصم گسترش یافت. در غالب موارد قربانیان از عادیترین شهروندان کشورهای غربی و ایرانیان دو تابعیتی بودهاند.
گروگانگیری با اتهام پوچ و نخنمای جاسوسی با هدف اعمال فشار برای معامله و باجگیری است. برای نمونه نازنین زاغری بعد از تحمل ۵ سال حبس و تسویه بدهی ۴۰۰ میلیونپوندی انگلیس آزاد شد. حمید نوری که به جرم جنایت علیه بشریت در دادگاهی در استکهلم محاکمه و به حبس ابد محکوم شده بود در ازای آزادی دو زندانی سوئدی بنامهای یوهان فلودورس و سعید عزیزی معاوضه شد. اسدالله اسدی دیپلمات جمهوری اسلامی که به اتهام بمبگذاری به ۲۰ سال زندان محکوم شده بود با امدادگر بلژیکی اولیویه وندکاستیل تبادل شد. در آخرین نمونه چیچیلیا سالا خبرنگار ایتالیایی با محمد عابدینی که به اتهام ارسال قطعات و فن آوری مرتبط با پهپادها برای جمهوری اسلامی در ایتالیا بازداشت شده بود، تبادل شد. شهروند دو تابعیتی ایرانی سوئدی احمدرضا جلالی بیش از ۸ سال است در ایران زندانی است. لیست طولانی است.
سران و کارگزاران جمهوری اسلامی بارها اعتراف کردهاند که اسرائیل در بالاترین سطوح نیروهای اطلاعاتی و نظامی و امنیتی نفوذ کرده است. ترور دانشمندان هستهای، خرابکاری در مراکز اتمی، ترور فخریزاده، سرقت اسناد هستهای و ترور اسماعیل هنیه از جمله مصادیق نفوذ جاسوسان اسرائیلی در تاروپود جمهوری اسلامی است. سیاست ضدانسانی گروگانگیری شهروندان دیگر کشورها و دو تابعیتیها با اتهام جاسوسی عکسالعملی به شکستهای امنیتی و ابزاری برای معامله و معاوضه زندانیان خودی در کشورهای دیگر است.
سردبیر این شماره: آذر پویا
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳