دومینوی "مذاکره نمی‌کنیم" از روز جمعه ۱۹ بهمن به دنبال صحبت‌های خامنه‌ای که به‌صراحت با مذاکره با آمریکا مخالفت کرد و گفت "مذاکره‌کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست" فزونی گرفته است.

مذاکره با آمریکا ضرورت یا توهم! – نسان نودینیان

مندرج در ژورنال شماره ۹۶۰ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

دومینوی “مذاکره نمی‌کنیم” از روز جمعه ۱۹ بهمن به دنبال صحبت‌های خامنه‌ای که به‌صراحت با مذاکره با آمریکا مخالفت کرد و گفت “مذاکره‌کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست” فزونی گرفته است.

در مناسک ۲۲ بهمن در تهران پزشکیان گفت؛ امریکا به دنبال مذاکره نیست و وزیر دفاع، فرمانده کل ارتش، فرمانده کل نیروهای انتظامی و سپاه پاسداران مذاکره با آمریکا را بی‌فایده خواندند.

پزشکیان با انتقاد از رفتارهای دوگانه ترامپ، او را به توطئه‌چینی علیه ایران متهم کرد و اظهار داشت: “ترامپ می‌گوید بیایید گفت‌وگو کنیم و همان لحظه، تمام توطئه‌های ممکن را علیه ایران امضا می‌کند. می‌گوید می‌خواهیم مذاکره کنیم؛ تو اگر اهل مذاکره بودی، چرا این غلط‌ها را می‌کردی؟” صحبت‌های پزشکیان واکنش‌های مختلفی به دنبال داشت. قالیباف، رئیس مجلس اسلامی، گفت: مذاکره با همه دولت‌ها به‌جز آمریکا ممکن است و از دولت خواست تا از ایجاد دوقطبی در این زمینه پرهیز کند. حضور پزشکیان در دومینوی “مذاکره نمی‌کنیم” مزورانه و نمایشی است. از منویات رعیت‌منشانه او به خامنه‌ای نشئت‌گرفته. به همین دلیل پیامدهای سیاسی متعددی به همراه خواهد داشت.

آدم و عالم می‌دانند که پزشکیان و دوایری از بیت رهبری از لاریجانی تا محمدجواد ظریف و.. سیاست راهبردی “چگونگی رسیدن جمهوری اسلامی به مسیر مذاکره” با غرب را اتخاذ کرده‌اند. توقف این سیاست کار ساده‌ای نیست. دوقطبی “ضرورت” و ادامه سیاست راهبردی مذاکره یا “توهم” مخالفت با مذاکره با آمریکا پیامدهای سیاسی مختلفی خواهد داشت.

بن‌بست در مذاکره به‌ویژه با تشدید تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی موجود، نارضایتی عمومی را افزایش داده و اعتراضات و دوقطبی و شکاف اجتماعی که بین توده مردم و جمهوری اسلامی ایجاد شده عمیق‌تر خواهد شد. بن‌بست مذاکره با آمریکا و غرب همچنین به تشدید قطب‌بندی درون جناح‌های جمهوری اسلامی منجر شده و سیاست مقاومتی گفتمان ضد مذاکره جناح‌های اصول‌گرا تقویت خواهد شد.

اختلافات در جناح‌های میانه‌رو و اصلاح‌طلب که معمولاً بر تعامل با غرب تأکید دارند، با بن‌بست مذاکرات، بیشتر خواهد شد. این امر می‌تواند اختلافات درون این جناح را نیز افزایش دهد.

ادامه بن‌بست در مذاکرات نه‌تنها باعث قطبی‌تر شدن فضای سیاسی درون رژیم می‌شود، بلکه می‌تواند تنش‌های اجتماعی و نابسامانی اوضاع اقتصادی را نیز تشدید کند و اینکه مشکل مردم نه با مذاکره یا عدم مذاکره، بلکه تنها با سرنگونی رژیم قابل‌حل است.

 

سردبیر این شماره: سوسن صابری

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

تماس از طریق واتسآپ ۰۰۴۴۷۳۸۸۵۷۵۰۲۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *