۲۲ بهمن، به‌عنوان نمادی از تغییرات اساسی در تاریخ معاصر ایران شناخته می‌شود.

۲۲بهمن، جشن سقوط شعارهای پوشالی و تداوم سرکوب – ایراندخت جویباری

مندرج در ژورنال شماره ۹۶۱ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

۲۲ بهمن، به‌عنوان نمادی از تغییرات اساسی در تاریخ معاصر ایران شناخته می‌شود. اما امروز، در سایه سیاست‌های سرکوبگرانه جمهوری اسلامی، این روز به محملی برای یادآوری تناقضات عمیق در رژیم حاکم تبدیل شده است. در حالی که ۲۲ بهمن ۵۷ جمهوری اسلامی با شعارهای فریبنده آزادی، استقلال شکل گرفت، اما ۴۶ سال سرکوب و جنایت مستمر، ۴۶ سال شکنجه و زندان و اعدام، نه تنها این وعده‌های پوچ را نقض کرده، بلکه نشان‌دهنده بحران مشروعیت عمیقی است که جمهوری اسلامی در آن غرق شده است.

از زمان روی کارآمدن جمهوری اسلامی، اعدام به ابزاری برای سرکوب مخالفان تبدیل شد. در دهه ۶۰، هزاران زندانی سیاسی به اعدام محکوم شدند و این روند در دهه‌های بعدی نیز ادامه پیدا کرد. از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۱، بیش از ۴۸۰۰ نفر اعدام شده‌اند و در سال ۱۴۰۳ ، جمهوری اسلامی بیش از ۱۰۰۰ نفر را اعدام کرده است. اعدام‌ معترضان سیاسی، فعالان حقوق بشر، اقلیت‌ها و حتی زنان و کودکان، نمونه‌های بارز سیاست‌های سرکوبگرانه‌ای است که حکومت برای حفظ قدرت خود به کار می‌برد. این اعدام‌ها گواهی بر تداوم حاکمیت خشونت‌آمیزی است که هیچگونه اصلاح و تغییری را بر نمیتابد.

در همین راستا، کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» به‌عنوان نمادی از مقاومت و اعتراض به این سیاست‌های خونین، نقش خود را به‌خوبی ایفا کرده است. این جنبش نه‌تنها در داخل ایران، بلکه در سطح بین‌المللی نیز از حمایت‌های گسترده‌ای برخوردار است. هر چند جمهوری اسلامی همچنان به اعدام ادامه می‌دهد اما این کارزار نیز هر روز گسترش بیشتری پیدا می‌کند.

۲۲ بهمن امسال نیز مانند سالیان قبل نمایانگر ناتوانی جمهوری اسلامی در جلب حمایت مردم بود. این روز، که حکومت تلاش می‌کند آن را نمادی از مشروعیت خود جلوه دهد، بیش از هر چیز شکاف عمیق میان مردم و حاکمان را آشکار کرد. کاهش چشمگیر مشارکت در مراسم حکومتی، اعتراضات مردمی، و تداوم کارزارهای مختلف از جمله «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» همگی بیانگر این واقعیت هستند که مردم ایران نه‌تنها از وعده‌های شکست‌خورده رژیم سالهاست عبور کرده‌اند، بلکه عزم خود را برای تغییر آینده کشورشان جزم کرده‌اند.

 

سردبیر این شماره: آذر پویا

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

تماس از طریق واتسآپ ۰۰۴۴۷۳۸۸۵۷۵۰۲۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *