"فقر مادر انقلاب و بزهکاری است." ارسطو

رشد گرانی و تورم، گسترش فقر و سرقت – سینا پدرام

مندرج در ژورنال شماره ۹۶۵ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

“فقر مادر انقلاب و بزهکاری است.” ارسطو

کارشناسان معتقدند بحران‌های اقتصادی تأثیر مستقیمی بر افزایش بزهکاری‌ها دارند. بررسی‌های بانک مرکزی ایران نشان می‌دهد که رکود اقتصادی، بیکاری، تورم و شرایط مالی خانواده‌ها به افزایش جرائم، از جمله سرقت، منجر شده است. بااین‌حال، شواهد نشان می‌دهند که رژیم اسلامی هرگز در کاهش فقر، تورم و اشتغال‌زایی هیچ اقدامی انجام نداده است. جالب است که بدانیم از سال ۱۳۹۵ تاکنون، دولت‌های مختلف رژیم مانع انتشار گزارشات رسمی از وضعیت اجتماعی ایران شده‌اند.

رژیم اسلامی مانند همیشه با مقصر جلوه‌دادن “اتباع خارجی” و “افغان‌ها” ، سعی کرده است تا دلایل اصلی آسیب‌های اجتماعی را از اذهان عمومی پنهان کند. در ارتباط با گسترش بزهکاری در ایران آقای بطحایی معاون وزیر کشور، در ادامه سیاست‌های فاشیستی رژیم اسلامی تأکید کرد که “سیاست وزارت کشور این است که در گام اول، اتباع غیرمجاز را به نحو مقتضی از کشور خارج کند.”

برای ما سوسیالیست‌ها فقر، نتیجۀ مستقیم استثمار در جامعه سرمایه‌داری است. در جامعه‌ای که در آن تولید و ثروت در دست اقلیت یک‌درصدی‌ها است، فقر برای ۹۹ درصدی‌ها پدیده‌ای اجتناب‌ناپذیر است و تأثیرات مخرب اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای به همراه دارد.

فقر و مشکلات اقتصادی به طور مستقیم بر بروز بزهکاری‌ها، به‌ویژه در میان جوانان، تأثیرگذار است. هنگامی که افراد به دلیل بیکاری یا تورم شدید نتوانند نیازهای اولیه خود را تأمین کنند، هنگامی که زندگی ۹۹ درصد جامعه را به تباهی می‌کشند، قطعاً کسری از جوانان به دنبال راه‌هایی چون دزدی یا جرائم دیگر برای جبران این کمبودها می‌روند.

در ایران، در شرایطی که تمامی مسیرها برای تأمین یک زندگی خوب بسته شده است، بزهکاری‌ها به‌عنوان راه‌حلی برای فرار از مشکلات اقتصادی افزایش‌یافته و این روند، تهدیدی برای امنیت اجتماعی و شهروندان تبدیل شده است.

واقعیت دیگر در ایران امروز این است که ما شاهد اوج‌گیری یک جنبش اجتماعی قوی بر علیه فقر و گرانی هستیم. دینامیسم اجتماعی سیاسی جامعه ایران و حضور آشکار و پنهان یک انقلاب اجتماعی فقر را به یک فاکتور اساسی در ادامه جنبش سرنگونی و یک انقلاب اجتماعی با مطالبات رفاهی روشن و متعین تبدیل کرده است.

 

سردبیر این شماره: سیاوش آذری

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

تماس از طریق واتسآپ ۰۰۴۴۷۳۸۸۵۷۵۰۲۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *