مندرج در ژورنال شماره ۹۷۰ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
محمد شریفیمقدم، دبیرکل خانهٔ پرستار، از مشکلات معیشتی شدید پرستاران در ایران، بهویژه در تهران، خبر داد. وی گفت: “برخی پرستاران به دلیل عدم دسترسی به مسکن، چند شیفت کار میکنند و در خودروی شخصی استراحت میکنند. برخی از آنها حتی برای استحمام از حمام بیمارستان استفاده میکنند. شریفیمقدم همچنین اشاره کرد که طبق استاندارد سازمان بهداشت جهانی، باید برای هر هزار نفر سه پرستار وجود داشته باشد، اما در ایران این رقم به یک و نیم پرستار رسیده است و نتیجه مستقیم این کمبود به خطر انداختن جان بیماران را در پی داشته است.”
او به افزایش مهاجرت پرستاران به مشاغل دیگر یا کشورهای خارجی اشاره کرده و گفت: “جامعهٔ پرستاری از اصلاحات در وضعیت معیشتی، نظام تعرفهگذاری “ناامید” شده است.”
بنا به خبرها و تصاویر پخش شده توسط کانال تلگرامی “شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران” اعتراضات پرستاران در چند شهر از جمله تهران، کاشان و اصفهان به دلیل عدم پرداخت معوقات، دستمزدهای پایین، مبالغ اضافهکاری و تعرفهگذاری ناعادلانه ادامه دارد. این اعتراضات نشانهای از نارضایتی گسترده در بین پرستاران است که خواهان بهبود شرایط کاری و معیشتی خود هستند.
سیاستهای تا کنونی رژیم عبارت از اختلاف اندازی بین پرستاران بخش دولتی و بیمارستانهای خصوصی، اختلاف اندازی بین بخشهای مختلف کادر در مانی و تهدید به اخراج و دیگر فشارهای روانی و پلیسی بوده است. سرکوب تنها وعدهای بوده است که دولت مسعود پزشکیان به آن “وفا” کرده است.
نیاز و چاره واقعی پرستاران حتی برای دستیابی به پایهایترین مطالبات خود متحدشدن در شکل سراسری در تشکلاتی است که کل کادر درمانی را زیر پوشش قرار دهد. برای دستیابی به مطالبات امروز و آینده نیاز به تشکلهای قدرتمند سراسری با رهبران اسم و رسم دار است. شبکههای موجود میتوانند بهترین محمل و امکان چنین تشکلهای سراسری باشند. باید بار دیگر به شعار قدیمی “چاره رنجبران وحدت و تشکیلات است” با عطف نظر بیشتری توجه کرد.
انقلاب زن زندگی آزادی اهمیت تشکل و مبارزات سراسری را هرچه بیشتر در مقابل جامعه قرار داده است. امری که شدنی است و با توجه به دادههای سیاسی موجود و وضعیت پر تنش جامعه امری است عاجل.
سردبیر این شماره: کیوان جاوید
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
تماس از طریق واتسآپ ۰۰۴۴۷۳۸۸۵۷۵۰۲۰