پنج استاد فقه، صدیقه وسمقی، محمدتقی اکبرنژاد، شهاب‌الدین حائری شیرازی، عبدالرحیم سلیمانی اردستانی و احمد عابدین، در بیانیه‌ای احکام صادر شده اعدام را جنایت خواندند و خواهان لغو آنها شدند.

زنده‌باد جنبش علیه اعدام – آذر پویا

مندرج در ژورنال شماره ۹۷۴ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

پنج استاد فقه، صدیقه وسمقی، محمدتقی اکبرنژاد، شهاب‌الدین حائری شیرازی، عبدالرحیم سلیمانی اردستانی و احمد عابدین، در بیانیه‌ای احکام صادر شده اعدام را جنایت خواندند و خواهان لغو آنها شدند.

“اعدام قتل عمد دولتی است” جمله‌ای پر معنا و طلائی است که زنده‌یاد منصور حکمت ۲۵ سال پیش در توضیح عمل شنیع اعدام بکار برد. جنبش علیه اعدام از آن روز تابه‌حال راه درازی را پیموده و در مقاطع مختلف توانسته است در زوایای مختلف جامعه نفوذ کند و خود را گسترش دهد. این جنبش در سال‌های اخیر موفقیت‌های چشمگیری داشته، با شعار “نه به اعدام” در اعتراضات خیابانی، پیوستن مادران دادخواه به این جنبش، شروع کمپین سه‌شنبه‌های اعتراضی در داخل زندان‌ها و کارزار جهانی علیه اعدام، باز هم گسترده‌تر شده و به یکی از جنبش‌های بسیار مهم و تأثیرگذار تبدیل شده است.

اعتراضات وسیع در خارج کشور برای نجات جان افرادی که زیر حکم اعدام هستند و دفاع از حق زندگی آنها، صدای دادخواهی را بگوش جهانیان رسانده و نهادهای بین‌المللی را هم وادار به عکس‌العمل کرده است. جاوید رحمان گزارشگر پیشین ویژه سازمان ملل در گزارشی که اخیراً منتشر کرده، جمهوری اسلامی را از بزرگ‌ترین مجریان مجازات اعدام در جهان با «نقض آشکار قوانین بین‌المللی حقوق بشر» دانسته است.

صدور بیانیه‌ای از طرف پنج استاد فقه و اعتراض به حکم اعدام‌ها، نشانه دیگری از پیشرفت این جنبش و گسترده‌تر شدن آن در تمام ابعاد جامعه است. ما ضمن استقبال از چنین رویکردهایی خواهان گسترش هر چه بیشتر و برهم‌زدن توازن قوا به نفع نجات جان همه محکومین به اعدام و لغو مجازات اعدام هستیم. نباید اجازه داد جلادان با هر اذان صبح جان‌های بیشتری را بگیرند و قاضیان مرگ نان صبحانه‌شان را با خون رنگین کنند. شعار “نه به اعدام” و جمله “اعدام قتل عمد دولتی است” را باید ملکه ذهنمان کنیم همراه و همگام با سازمان‌ها و کمپین‌های علیه اعدام قدم برداریم، با خانواده‌ها در مقابل زندان‌ها برای لغو اعدام عزیزانشان همراه و هم‌صدا شویم، طناب دار این ابزار سرکوب و حاکمیت قاتلان فرزندانمان را از دستان کثیفشان بگیریم.

بعد از فتح خاکریز حجاب نوبت به لغو دوفاکتو مجازات اعدام است. برای داشتن جامعه‌ای سالم و بدون خشونت لغو مجازات اعدام امری ضروری‌ست.

 

سردبیر این شماره: آذر پویا

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

تماس از طریق واتسآپ ۰۰۴۴۷۳۸۸۵۷۵۰۲۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *