مندرج در ژورنال شماره ۹۹۱ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
به گزارش خبرگزاریهای ایران، در روز سهشنبه ۲۸ اسفند، قیمت هر قطعه سکه امامی به رکورد ۹۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. همچنین قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار به بیش از ۸ میلیون تومان رسید و دلار آمریکا نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان شد.
رئیس گمرک ایران نیز از واردات ۱۰۰ تن طلا به کشور در ازای صادرات کالا خبر داد که نسبت به سال گذشته سه برابر شده است.
باز بنا به گزارشات مختلف درآمدهای نفتی ایران نیز کاهشیافته و صادرات نفتی کشور در ۱۰ ماه گذشته ۳۰ میلیارد دلار گزارش شده است. در یک دههٔ گذشته نهتنها سرمایهگذاران خارجی بلکه سرمایههای داخلی نیز در حال خروج از ایران هستند.
همچنین بر پایه برآوردهای کارشناسان، ذخایر ارزی ایران از بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۰ به کمتر از ۱۰ میلیارد در سال ۱۴۰۲ رسید. از همین رو، دولت مسعود پزشکیان نه درآمد ارزی کافی دارد و نه میتواند به میزان مورد نیاز از ذخیره ارزی برداشت کند.
در ایران کاهش ذخایر، ناپایداری بازار ارز و افزایش قاچاق منابع مالی و طبیعی در طی چند دهه گذشته دیده میشود. اینها نمونههای کوچکی از فروپاشی اقتصادی است.
ما همواره تأکید کردهایم که معضل بحران اقتصادی در ایران تحت سلطه رژیم اسلامی، تابع سیاستهای این رژیم، مواضع سیاسی آن در قبال غرب و بهویژه آمریکا است.
روند ورشکستگی اقتصادی در ایران، یک بحران فزاینده سیاسی را بر علیه رژیم در کل جامعه دامن زده است. در عالم واقع، بالارفتن دلار یعنی افزایش فقر طبقه کارگر و تمامی فرودستان، نبود طلا یعنی بیپشتوانه شدن ارز ملی، یعنی سقوط ریال و تورم اقتصادی که کمر تهی دستان را خم کرده است.
بودجه چند دهه گذشته نشان داده است که برای رژیم تنها یک گزینه آنهم سرکوب گسترده جامعه باقیمانده است. درعینحال چنین فروپاشی اقتصادی و چنین فقر گسترده که با تعیین دستمزدهای چندین برابر زیر خطفقر سال آینده نیز بیشتر خواهد شد، راه دیگری جز راهحل سیاسی برای خلاصی از این وضعیت خطیر اقتصادی برای مردم ایران باقی نمانده است.
همان قدر که رژیم برای ماندن سرکوب میکند، مردم نیز برای بقا خود نیاز به سرنگونکردن این رژیم دارند. فروپاشی اقتصادی با سرنگونی سیاسی و خیزش اجتماعی و انقلابی جواب خواهد گرفت.
سردبیر این شماره: آذر پویا
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
تماس از طریق واتسآپ ۰۰۴۴۷۳۸۸۵۷۵۰۲۰