طبق گزارش جدید فوربز، ایلان ماسک با ثروت ۳۴۲ میلیارد دلار، پس از یک افزایش ۷۵ درصدی در دارایی‌هایش، به‌عنوان ثروتمندترین فرد جهان معرفی شد. در رتبه‌های بعدی، مارک زاکربرگ با ۲۱۶ میلیارد دلار در جایگاه دوم، جف

چگونه سرمایه‌داران، میلیاردرتر می‌شوند – سینا پدرام

مندرج در ژورنال شماره ۱۰۰۴ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

طبق گزارش جدید فوربز، ایلان ماسک با ثروت ۳۴۲ میلیارد دلار، پس از یک افزایش ۷۵ درصدی در دارایی‌هایش، به‌عنوان ثروتمندترین فرد جهان معرفی شد. در رتبه‌های بعدی، مارک زاکربرگ با ۲۱۶ میلیارد دلار در جایگاه دوم، جف بیزوس با ۲۱۵ میلیارد دلار در جایگاه سوم، و لری الیسون با ۱۹۲ میلیارد دلار در رتبه چهارم قرار دارند. همچنین، ثروت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، نیز با افزایش دارایی خود به ۵.۱ میلیارد دلار رسید.  در فهرست امسال  رکورد تعداد میلیاردرها هم شکسته شده و به ۳۰۲۸ نفر رسیده است این یعنی ۲۴۷ نفر به تعداد میلیاردرها اضافه شده است.

در نظام سرمایه‌داری، فقر مطلق به دلیل استثمار و نابرابری‌ها افزایش می‌یابد، زیرا سود یا آنچه که ما ارزش اضافی می‌نامیم توسط سرمایه‌داران، صاحبان ابزار تولید و سرمایه تصاحب می‌شود. از دلایل این انباشت و تجمع ثروت در دست اقلیت ثروتمند در کشورهای سرمایه‌داری می‌توان به سیاست‌های اقتصادی ریاضت کشانه، کاهش مالیات‌ها برای ثروتمندان، رشد بازارهای مالی، افزایش ارزش سهام شرکت‌ها و املاک و غیره اشاره کرد. این سیاست‌ها که توسط حکومت‌های سرمایه‌داری اعمال می‌شوند باعث افزایش سرسام‌آور و سریع ثروت میلیاردرها بوده‌اند و هستند.

در ایران شکل خاص سرمایه‌داری رانتی به همراه دزدسالاری مزمن و فساد مالی میلیاردی، این تصاحب ثروت ابعاد افسانه‌واری گرفته است. همچنین، بحران‌های سرمایه‌داری و تبعات آن مانند افزایش بیکاری و کاهش در آمد و غیره به فقر بیشتر طبقات فرودست و مشکلات اجتماعی منجر می‌شوند.

اگر این را بپذیریم که در نظام سرمایه‌داری، مبنا و اساس تولید، تأمین سود برای سرمایه‌داران است و اگر این را به حکم واقعیت هر روزه بپذیرم که این سودآوری در صورتی امکان‌پذیر شده است که ابزار تولید در مالکیت عده‌ای قلیل از سرمایه‌داران است، باید این را هم بپذیریم که با در اختیار گرفتن کنترل و اداره ابزار تولید توسط کارگران و کل جامعه می‌توان نظامی ساخت که بنای آن بر اساس رفاه عموم مردم گذارد شده باشد. به‌این‌ترتیب به‌جای انباشت ثروت توسط معدودی سرمایه‌دار، جامعه می‌تواند از رفاه بیشتر و زندگی بهتری برخوردار شود.

 

سردبیر این شماره: محسن ابراهیمی

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

تماس از طریق واتسآپ ۰۰۴۴۷۳۸۸۵۷۵۰۲۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *