تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا اعلام کرد از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ آمار تلفات ناشی از حوادث رانندگی به ۷۴۷ نفر افزایش یافت.

جاده‌ها هم قتلگاه مردم‌اند – رضا درویش

مندرج در ژورنال شماره ۱۰۰۴ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا اعلام کرد از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ آمار تلفات ناشی از حوادث رانندگی به ۷۴۷ نفر افزایش یافت.

مطبوعات داخلی می‌گویند فرهنگ‌سازی در دستور کار قرار گرفته است. قرار است با شعار “نه به تصادف” مردم نکات ایمنی را جدی بگیرند و با رعایت قوانین رانندگی در کاهش سوانح سهیم باشند. آنچه صحبتی در باره‌اش نمی‌شود بی‌اعتنایی مقامات و سران رژیم در اختصاص بودجه کافی برای ایمن‌سازی جاده‌هاست. عباس آخوندی وزیر وقت راه و مسکن و شهرسازی سال‌ها پیش اعتراف کرده بود “برای کاهش تلفات باید جاده ایجاد کنیم. برای این کار حدود ۵۰ هزار میلیارد تومن بودجه نیاز داریم”. او گفته بود بودجه اختصاص‌یافته ۲۰۰۰ میلیارد تومن بوده است. یعنی عملاً ۴ درصد بودجه مورد نیاز.

طبق نظر کارشناسان نسبت تلفات در تصادفات رانندگی به کل کشته‌شدگان در حوادث غیرطبیعی نزدیک به ۴۰ درصد است و در همین مقایسه بیشترین سهم را دارد. آمارها حاکی از این است که در سال ۱۴۰۲ بیش از سیصد و نود هزار نفر دچار مصدومیت‌های شدید شدند. این در حالی است که تعداد قابل‌توجهی از این مصدومیت‌ها منجر به معلولیت دائمی شده است (transportsafety.ir).

آنچه مسلم است حوادث مرگبار در جاده‌ها به تعطیلات نوروزی محدود نمی‌شوند. به گفته روزنامه اعتماد از سال ۱۳۷۶ تاکنون حدود ۱۱ اتوبوس حامل دانشجویان، دانش‌آموزان، خبرنگاران، ورزشکاران و سربازان دچار حادثه شده و ۹۸ نفر جان خود را ازدست‌داده‌اند.

مسئولیت این نتایج تأسف‌بار همانند سایر معضلات اجتماعی نظیر بی برقی، بی‌آبی وقیحانه به عهده مردم گذاشته می‌شود، و از مردم می‌خواهند رعایت کنند تا با مشکل مواجه نشوند. بااین‌حال مقایسه آمار تلفات رانندگی در دیگر کشورها بیانگر دروغ‌های بی‌شرمانه رژیم است: تلفات حوادث رانندگی در کانادا کمی بیش از دو هزار نفر (سال ۲۰۲۳)، آلمان ۲۵۶۲ نفر (سال ۲۰۲۱)، ژاپن ۲۶۶۳ نفر (سال ۲۰۲۴) ایران بالای ۲۰۰۰۰ (سال ۱۴۰۲) نفر بوده است.

برای رژیم اسلامی جان شهروندان ارزشی ندارد. حاصل عمر این رژیم برای مردم فلاکت، مشقت و ناامنی در همه شئونات زندگی بوده و البته این درس بزرگ را نیز به همراه داشته است که برای امنیت و آسایش باید به عمر این رژیم پایان داد.

 

سردبیر این شماره: محسن ابراهیمی

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

تماس از طریق واتسآپ ۰۰۴۴۷۳۸۸۵۷۵۰۲۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *