مدیرعامل کنترل ترافیک شهری تهران اعلام کرد قرار است ۱۵۰۰۰ دوربین نظارت تصویری با هدف کشف تخلفات و قانون‌گریزی‌ها در تهران نصب شود.

تکنولوژی مدرن هم نمی‌تواند جمهوری اسلامی را نجات دهد – رضا درویش

نشریه ژورنال شماره ۱۰۱۰ – فایل پی دی اف – ویژه تلفن همراه

مدیرعامل کنترل ترافیک شهری تهران اعلام کرد قرار است ۱۵۰۰۰ دوربین نظارت تصویری با هدف کشف تخلفات و قانون‌گریزی‌ها در تهران نصب شود. همشهری نیز گفته بود فاز دوم این پروژه ورود ۴۳۰۰۰ دوربین خریداری شده از چین است.

رژیم احمقانه وانمود می‌کند که نصب دوربین‌های مداربسته برای شناسایی “مجرمین” و نهایتاً ایجاد امنیت است. اما امنیت ادعایی برای کدام بخش از جامعه؟ مردمی که دست از مبارزه برای دادخواهی و حق‌طلبی برنمی‌دارند، یا رژیم و اعوان و انصارش که از به توقف کشاندن اعتراضات مردم مستأصل شده‌اند؟

شناسایی گسترده معترضین در جریان انقلاب زن زندگی آزادی جایی برای کتمان کاربرد این سیستم پلیسی علیه مردم باقی نمی‌گذارد. این دوربین‌ها هرگز در جهت شناسایی عاملان قتل صدها و مصدوم شدن هزاران شهروند در جریان اعتراضات ده سال گذشته از جمله علیه حجاب اجباری و شلیک گلوله‌های ساچمه‌ای به چشم معترضین انقلاب زن زندگی آزادی بکار گرفته نشدند.

وقتی مدیران و عوامل دست‌اندرکار رژیم هنگام صحبت درباره این سیستم پلیسی به هوشمند بودن “نظارت تصویری” اشاره می‌کنند ممکن است احساس غرور بهشان دست دهد. غرور کاذبی که دوام چندانی نخواهد داشت. اما این سیستم پلیسی یک جنبه مضحک و مسخره نیز در خودش دارد. اینکه یک تکنولوژی پیشرفته برای بقای حکومتی بکار گرفته می‌شود که از عقب‌مانده‌ترین نوع حکومت‌های شناخته شده در طول تاریخ بشر است؛ حکومتی که با مذهب و خرافه روی کار آمده و حالا دست‌وپا می‌زند تا با استفاده  از علم و تکنولوژی روز همان قوانین ارتجاعی و قرون‌وسطایی را پاسداری کند!

در قرن بیستم جورج اورول با نوشتن رمان معروف ۱۹۸۴ جامعه‌ای را به تصویر کشید  که در آن یک سیستم پلیسی همه‌جا هست و همه‌کس را زیر نظر دارد؛ با آزادی‌های فردی به‌شدت مقابله می‌شود؛ متفاوت فکرکردن جرم است و مخالفین یا اعدام یا ناپدید می‌شوند. جمهوری اسلامی در قرن بیست و یک، تجسم و تبلور واقعی چنین سیستم پلیسی است که بالای سر مردم ایران سنگینی می‌کند. مردم آزادی‌خواه ایران با انقلاب زن زندگی آزادی نشان دادند که برای به زیر کشیدن رژیم اسلامی برای تحقق دنیایی تماماً متفاوت با تصویر جرج اورولی از نظام سیاسی بپا خاسته‌اند.

 

 

سردبیر این شماره: محسن ابراهیمی

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

تماس از طریق واتسآپ ۰۰۴۴۷۳۸۸۵۷۵۰۲۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *