جعفر پناهی با فیلم "یک تصادف ساده" موفق به دریافت نخل طلای هفتاد و هشتمین جشنواره فیلم کن شد، اما این تنها جایزه‌ای برای یک فیلم نیست، فیلمی که بدون هیچ مجوزی از سوی جمهوری اسلامی و در دل محدودیت‌ها ساخته شده و بازیگران زن آن بی‌حجاب نقش‌آفرینی کرده‌اند.

جایزه نخل طلایی برای جعفر پناهی – حسن صالحی

نشریه ژورنال شماره ۱۰۴۸– فایل پی دی اف – ویژه تلفن همراه

جعفر پناهی با فیلم “یک تصادف ساده” موفق به دریافت نخل طلای هفتاد و هشتمین جشنواره فیلم کن شد، اما این تنها جایزه‌ای برای یک فیلم نیست فیلمی که بدون هیچ مجوزی از سوی جمهوری اسلامی و در دل محدودیت‌ها ساخته شده و بازیگران زن آن بی‌حجاب نقش‌آفرینی کرده‌اند. این نخل طلا، صرف‌نظر از هر تصوری که از فیلم داشته باشیم، نماد تکریم از هنرمندانی است که در برابر دیوارهای سانسور، سرکوب و آپارتاید جنسیتی قد علم می‌کنند و در برابر استبداد و خشونت حکومتی سر تسلیم فرود نمی‌آورند.

این جایزه تنها سهم سینماگران نیست، بلکه ادای احترامی است به زنان ایران، زنانی که در برابر قوانین زن‌ستیز، تهدید دائمی و خطر زندان، مبارزه‌ای پرهزینه و شجاعانه را پیش برده‌اند. زنانی که با مقاومتشان در برابر تحمیل حجاب اجباری و برای کسب حقوق انسانی، یکی از بنیادی‌ترین ستون‌های سرکوب را به لرزه درآورده و حکومت آپارتاید جنسیتی اسلامی را به عقب‌نشینی واداشته‌اند.

اما این موفقیت در فستیوال کن، فراتر از زنان و سینماگران است. این جایزه، در حقیقت، تجلی ارج‌گذاری به مردمانی است که سال‌هاست با شجاعت و پایداری در برابر یکی از وحشی‌ترین حکومت‌های سرمایه‌داری ایستاده‌اند. این نخل طلا، سمبلی است از امید، ایستادگی، و صدایی که جهان دیگر نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد.

حکومت اسلامی کوشید با تشدید سرکوب، افزایش شمار اعدام‌ها و گسترش فضای رعب و وحشت، صدای مردم ایران را در گلو خفه کند. با دولت آمریکا وارد مذاکره شد، به این امید که از رهگذر سازش با “دشمن خارجی”، بتواند در سایه بی‌توجهی به حقوق بشر، فشار بر مردم را ادامه دهد.

اما جهان، اینبار در جشنواره فیلم کن، صدای مردم ایران را شنید. با اهدای نخل طلا به جعفر پناهی ــ هنرمندی که زخم‌های جمهوری اسلامی را بر تن و جان خود دارد ــ جامعه جهانی همبستگی‌اش را با مردمانی زخم‌خورده و مبارز اعلام کرد. این جایزه، پژواک رنج، امید و ایستادگی مردمی است که همچنان در برابر تاریکی ایستاده‌اند و جهان را نیز به تماشای آن فراخوانده‌اند.

این مردم، تشنه آزادی، شایسته تجلیل‌اند. از زندانیانی که در “سه‌شنبه‌های نه به اعدام” فریاد زندگی سر می‌دهند، تا کارگران، معلمان، دانشجویان، دادخواهان و زنانی که برای کرامت انسانی می‌جنگند، سزاوار همبستگی جهانی‌اند. اینان نمایندگان واقعی جامعه ایران‌اند، نه رژیمی که دشمن مردم است و باید بایکوت شود.

 

سردبیر این شماره: کیوان جاوید

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

واتسآپ: ۰۰۴۴۷۳۸۸۵۷۵۰۲۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *