الکساندر دوبریندت، وزیر داخله آلمان، به‌تازگی در گفت‌وگویی با روزنامه ولت ام زونتاگ گفته است: "ما به کشورهای سومی نیاز داریم که آمادگی پذیرش مهاجرانی را که بازگشت آنان به کشورهای‌شان عملاً ممکن نیست، داشته باشند".

در دفاع از انسان، علیه سیاست‌های ضد پناهندگی – حسن صالحی

نشریه ژورنال شماره ۱۰۵۳ – فایل پی دی اف – ویژه تلفن همراه

الکساندر دوبریندت، وزیر داخله آلمان، به‌تازگی در گفت‌وگویی با روزنامه ولت ام زونتاگ گفته است: “ما به کشورهای سومی نیاز داریم که آمادگی پذیرش مهاجرانی را که بازگشت آنان به کشورهای‌شان عملاً ممکن نیست، داشته باشند”. این وزیر کابینه‌ی دست‌راستی آلمان تأکید کرده است که این اقدام، زمانی عملی می‌شود که اتحادیه اروپا به اجماع برسد.

شکار پناهندگانی که به دلیل شرایط جنگ، ناامنی و سرکوب سیاسی و فقر از کشورهای خود گریخته‌اند، با حدت و شدت از جانب دولت‌های اروپایی ادامه دارد و هر روز طرح ضدانسانی تازه‌ای برای بیرون کردن پناهندگانی که “غیرقانونی” خوانده می‌شوند، پیشنهاد می‌شود. در همان حال، دیوارها به دور اروپا برای ممانعت از ورود پناهنده، بلندتر می‌شود.

دولت‌هایی که به‌خاطر حمایت از دیکتاتوری‌ها و دولت‌های مرتجع و ضد انسانی در مناطق مختلف دنیا با دامن‌زدن به جنگ‌های نیابتی در خاورمیانه و شمال آفریقا، خود در ایجاد موج آوارگی و پناهندگی سهیم هستند، هرچه بیشتر از زیر بار مسئولیت خود شانه خالی می‌کنند و مرزها را بر روی قربانیان دنیای به‌هم‌ریخته‌ای که خودشان موجد آن هستند، می‌بندند.
آن‌ها تبلیغات نژادپرستانه و بیگانه‌ستیزانه راه می‌اندازند و با اشاعهٔ خارجی‌ستیزی و برخوردهای نژادپرستانه، خارجیان را مسبب همهٔ مسائل و مشکلات موجود در جوامع غربی معرفی می‌کنند. با همین تبلیغات نفرت‌انگیز علیه پناهنده و خارجی، بر مسند قدرت می‌نشینند و طرح‌هایی به‌غایت ضدانسانی علیه آنان تصویب می‌کنند؛ طرح‌هایی که البته شماری از آن‌ها تاکنون در ایتالیا و انگلستان با اعتراض نیروهای مترقی ناکام مانده‌اند.

علی‌رغم قدرت‌گیری نیروهای نژادپرست و دست راستی در اروپا و گسترش سیاست‌های ضد پناهندگی، بیگانه‌ستیزانه و نژادپرستانه، تنها امید برای تغییر این شرایط، مردم و شهروندان شریفی هستند که بارها، از جمله در سال ۲۰۱۵، آغوش گرم خود را بر روی آوارگان و پناهجویان گشودند. پشت‌کردن به مردمانی که برای یافتن پناهی امن، پس از تحمل خطرات جانی راهی اروپا شده‌اند، پشت‌کردن به حق پناهندگی و انسانیت است؛ حقی که طبق کنوانسیون ژنو، از سوی سازمان ملل متحد به‌عنوان یک حق انسانی به رسمیت شناخته شده است.

ما اعلام می‌کنیم که هیچ انسانی غیرقانونی نیست.
ما می‌گوییم: این حق همهٔ کسانی است که از شرایطِ تحمل‌ناپذیرِ جنگ، فقر و حکومت‌های اسلامزده گریخته‌اند که به آن‌ها پناه داده شود.
حق پناهندگی، یک حق انسانی است و باید با قاطعیت از آن دفاع کرد.

 

سردبیر این شماره: کیوان جاوید

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

واتسآپ: ۰۰۴۴۷۳۸۸۵۷۵۰۲۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *