مندرج در ژورنال شماره ۴۱ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
ویدیو کلیپ ترانه اخیر تارکان به نام “گچجک” (این نیز بگذرد) هیاهوی زیادی در میان اسلامگرایان و هواداران اردوغان و ژورنالیستهای نان به نرخ روز خور به پا کرد. اسلامیون تلاش زیادی برای جرم انگاری و فضا سازی علیه این ترانه نمودند.
استقبال وسیع مردم از این ترانه اما این ترفند اسلامیون را خنثی و بر علیه خود تبدیل کرد تا آنجا که مجری اسلامگرای شبکه سی ان ان ترک، احمد هاکان، برای کوچک نمایی این ترانه و مردمی که آن را به عنوان نماد و مارشی بر علیه رژیم اردوغان ارج می نهند با تمسخر در ستون روزنامه اش نوشت که برخی (از مخالفان رژیم) معتقدند که چند ترانه اینچنین دیگر موجب سقوط دولت خواهد شد و زبان به شکوه گشود که “در جایی از دنیا افتادهایم که از ستاره پاپ، چه گوارا میسازند”.
اصل ماجرا اما چیز دیگری است. این ترانه بار دیگر شکست رژیم اردوغان در تحمیل هژمونی فرهنگی- سیاسی و پروژه اسلامیزه کردن جامعه ترکیه را بر ملا ساخت. فرهنگ سکولار، ارزشهای جهانشمول مدنی و سنت تشکل و مبارزه سیاسی در جامعه ترکیه ریشه دار تر از آن است که اسلامیون قادر به قطع کامل آن باشند. و اتفاقا این ترانه روشن ساخت که حاکمیت اسلامیون و اردوغان در ترکیه به نخی بند است و مانند روضه خوانی و فرهنگ ماتم اسلامی در مقابل چنین ترانه هایی که انعکاس فرهنگ و خواست توده های مردم است بزودی دود خواهد شد و به هوا خواهد رفت.
سردبیر این شماره نشریه ژورنال: سیاوش آذری
* نقل قول از ژورنال با ذکر منبع آزاد است: نشریه روزانه ژورنال journalfarsi.com