رژیم هاى غذائى و گرسنگى مزمن – سینا پدرام

مندرج در ژورنال شماره ۱۲۸ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

به‌ گزارش نشریه آلمانی Focus Online؛ اوما نایدو، روانپزشک در بیمارستان عمومی ماساچوست و متخصص تغذیه، معتقد است که درست غذا خوردن می‌تواند سلامت شما را بهبود بخشد.

در وضعیتى که فقر غذائى سر تا پاى ایران و بسیارى از کشورهاى این کره خاکى را به کام خود کشیده است، صحبت از رابطه غذا و سلامت روانى، گرچه مبحثى پزشکى و درست است، ولى اگر وجدان و روح انسانى اى در این علم باقى باشد، باید سوال دوم و اساسى دیگرى را پیش روى خود قرار دهد. چگونه میتوان غذاى خوب و کافى بر سر سفره گذارد تا سلامت روحى خانواده ها را تضمین کرد.؟

جواب این سوال را در علم مواد غذائى و تغذیه نمیتوان جویا شد. بارى علم اجتماع، به ما میگوید به دست گرفتن جامعه و اداره زندگى اجتماعى- اقتصادى  توسط ۹۹ درصدیها، تقسیم عادلانه  رفاه و مایحتاج عمومى  امرى است سهل و قابل حصول. انقلاب اجتماعى دروازه ورود به این تحول است.

وارونگى دنیا سرمایه دارى را با تحلیل و دلایل سیاسى و اقتصادى زیادى میتوان اثبات کرد. میشود با آمار و ارقام اثبات کرد هر چه کارگر و کارکن جماعت به ثروت مادى و معنوى جامعه اضافه میکنند، از فرآوردهاى مادى و فکرى خود کمتر بهره مند میشوند.

عدم دسترسى به فرآورده های غذایی، شاخص به مراتب بارزترى براى نشان دادن خشونت و کراهت سیستم اقتصادى سرمایه دارانهً موجود است.  به نظر میرسد تامین و تضمین غذاى خوب و مغذى هم در ایران به امر انقلاب گره خورده است. نظر شما چیست؟

 

سردبیر این شماره نشریه ژورنال: کیوان جاوید

*سایت ژورنال را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید. در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید journalfarsi.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *