مندرج در ژورنال شماره ۲۰۷ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
یک پژوهش که از سوی دانشگاه و پژوهشگاه عالی جمهوری اسلامی منتشر شده میگوید در صورت بروز نارضایتی ها بیش از ۷۵ درصد مردم در اعتراضها شرکت خواهند کرد.
همزمان یک پژوهش دیگر درباره وضعیت پسا ۱۴۰۰ میگوید در کنار تحریمها، ناکارآمدی مدیریت تکانههای اقتصادی و اقدامهای انجام شده طی یک دهه گذشته در سطح حکمرانی جمهوری اسلامی اکنون جامعه ایران را در معرض تحولات پرسرعت قرار داده است. در این پژوهش آمده: “در کنار دو موج اعتراضی دی سال ۱۳۹۶ و آبان سال ۱۳۹۸ این گمان تقویت شده است که جامعه ایران در “آستانه فروپاشی سیاسی” قرار دارد”.
منظور از فروپاشی سیاسی، سرنگونی حکومتشان است. اینها از فضای سرنگونی طلبی در جامعه آرام ندارند و مدام با نظر سنجی ها به حکومت هشدار میدهند که کاری بکند.
قطعا در دنیا هیچ کشوری به اندازه ایران در جوشش و اعتراض نیست. کار به جایی رسیده که حتی مؤسسات نظر سنجی حکومتی نیز دیگر بسادگی قادر به لاپوشانی فضای ملتهب جامعه نیستند. مردم این کشور بارها و بارها با شعارها و بیانیه ها و اعتراضاتشان نشان داده اند که حاکمیت قوانین مذهبی، مافیای دزد و چپاولگر سرمایه داری، زندان، سرکوب و دیکتاتوری را مطلقاً نمیخواهند و مصممند به جامعه ای انسانی، مرفه، آزاد و برابر دست یابند. این خواستهاست که کل مردم را علیه حکومت و سیستم حاکم مدام متحدتر میکند.
اعتراف حکومتی ها به فضای جامعه را باید به دستمایه اتحاد و عزم بیشتر برای سرنگونی تبدیل کرد.
سردبیر این شماره نشریه ژورنال: آذر پویا
*سایت ژورنال را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید. در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید journalfarsi.com