منشور ۲۰ تشکل: صدایی از اعماق انقلاب!- حمید تقوایی

مندرج در ژورنال شماره ۳۴۶ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

انتشار منشور ۲۰ تشکل صنفی و مدنی یک  نقطه عطف تعیین کننده و گام بزرگی به جلو در روند انقلاب زن زندگی آزادی است.

مضمون و خواستهای مطرح شده در منشور شعار محوری انقلاب، زن زندگی آزادی را به خواستها و اهداف برحقی که سالهاست چهره ها و نهادهای مبارز و شناخته شده و محبوب در جامعه برایش مبارزه کرده اند پیوند میزند. منشور از یکسو  نقد عمیق و همه جانبه حکومت و کل نظام موجود ( لغو اعدام و قصاص و شکنجه، مذهب زدائی از دولت و قوانین، برچیده شدن ارگانهای سرکوب، نفی قدرت مافوق مردم، محاکمه عاملین و آمرین سرکوب، و غیره) معنی واقعی سرنگونی را شفاف و سازش ناپذیر و همه جانبه مطرح میکند، و از سوی دیگر با طرح  مشخص و روشن آرمان انسانی و اهداف اثباتی انقلاب ( تامین آزادیهای بی قید و شرط مدنی و صنفی و سیاسی، لغو همه تبعیضات علیه زنان و علیه رنگین کمانیها و امحای تبعیضات ملی و مذهبی، افزایش حقوقها و تامین رفاه و امنیت شغلی و تحصیل و بهداشت رایگان برای همگان، اداره امور کشور از طریق شوراها و غیره) تصویر روشنی از معنی پیروزی انقلاب بدست میدهد. منشور اعلام میکند چگونه میتوان رژیم را ریشه کن کرد و چگونه میتوان یک جامعه آزاد و برابر و مرفه را پی افکند.

منشور۲۰ تشکل پاسخ واقعی عملی و رادیکال به مساله اتحاد است: اتحادی بر مبنای تعمیق و تعین و شفافیت خواستها و اهداف و مضمون انقلاب. اتحاد صفوف انقلاب، اتحاد در میدان و در کف خیابان. اتحاد کارگر و معلم و دانشجو و دانش آموز و بازنشسته و زنان و رنگین کمانی ها  و دادخواهان و فعالین محیط زیست و همه جنبشها و بخشهای معترض جامعه که سالها در راه اهداف و خواستهای برحق و انسانی خود مبارزه کرده اند، حول آنچه میتواند رژیم را براندازد و جامعه را رها و آزاد کند. اتحاد بنا به تعریف تنها میتواند مبتنی بر هویت انسانی افراد و حول خواستها و آرمانهای  انسانی توده مردم شکل بگیرد. اتحاد پایدار و مستحکم باید ریشه در عمق داشته باشد و برای انسان ریشه خود انسان است.  منشور بیانگر این آرمان و خواستهای ریشه ای انسانی است.

ویژگی مهم دیگر منشور لیست امضا کنندگان آنست. در شرایط حاضر ما شاهد فعالیت دو دسته از نهادها و تشکلها هستیم. یک دسته جمعها و تشکلهای برآمده از انقلاب هستند، تشکلهائی  نظیر ۵۰  جمع و نهاد فراخوان دهنده تظاهرات ۲۷ بهمن. این نوع تشکلها تا کنون نقش موثر و مهمی بویژه در پیشبرد مبارزات میدانی و خیابانی داشته اند. دسته دوم تشکلها و نهادها و چهره های درگیر و فعال در جنبش کارگری و سایر جنبشهای اعتراضی و مبارزات  صنفی و مدنی هستند که چندین سال، و بعضا ده ها سال، در عرصه های مختلف درگیر مبارزه با جمهوری اسلامی بوده اند. این نهادها و فعالین در جامعه شناخته شده و معتبر هستند و میتوان گفت انقلاب جاری بر دوش آنان  و مبارزات بی وقفه آنان شکل گرفته است. این نهادها نیز در ۵ ماهه اخیر فعال بوده اند اما انتشار منشور اولین در افزوده و ایفای نقش مهم و تاثیرگذار و تعیین کننده آنان بر متن انقلاب زن زندگی آزادی است. اتحاد چنین تشکلهائی حول منشور، باندازه متن خود منشور اهمیت دارد و ثقل ویژه و تعیین کننده ای به این حرکت میبخشد. با انتشار منشور این تشکلها، که بی شک بر تعداد آنها افزوده خواهد شد، هم اتحاد و همبستگی خود را به نمایش میگذارند و هم  اتحاد هر چه وسیعتری در صفوف انقلاب را نوید میدهند. به این ترتیب راه برای همبستگی تشکلهای برآمده از انقلاب، که عمدتا از جوانان و نوجوانان هستند، با پیشکسوتان انقلاب هموار میشود، شور و شوق با تجربه و پختگی پیوند میخورند، و جوانان انقلاب ۱۴۰۱ با جوانان انقلاب و خیزشهای ۵۷ و ۸۸ و ۹۶ و ۹۸،  همراه و همبسته میشوند و میروند تا جهان را سقف بشکافند و طرحی نو دراندازند.

منشور بیست تشکل، پرچم انقلاب و زمینه ساز پیروزی آنست.

 

سردبیر این شماره نشریه ژورنال: کیوان جاوید

*سایت ژورنال را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید. در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید journalfarsi.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *