مندرج در ژورنال شماره ۷۷۸ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
سوسن صابری: یکی از مواردی که اصلاحطلبان در تبلیغاتشان برای پزشکیان تلویحاً طرح میکردند رویکرد ملایمتر وی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی بود. امروز میبینیم که پزشکیان در پیامی به حسن نصرالله، در پاسخ به تبریک وی، اعلام میکند که پشتیبانی جمهوری اسلامی از “مقاومت” ” با قدرت تداوم خواهد داشت”. شما چه فکر میکنید؟ آیا با وجود پزشکیان تغییری در سیاست خارجی جمهوری اسلامی رخ خواهد داد؟
محسن ابراهیمی: پزشکیان گفته “ذوب در رهبری است”. “فتوا” داده است که شککردن به ولایتفقیه جایز نیست و اینکه مشکلات کنونی در خودداری مسئولان از اجرای سیاستهای رهبری ریشه دارد. اطمینان داده است قرار نیست برنامه جدید بنویسد و سیاست جدیدی اجرا کند. برعکس، قصد دارد تماماً سیاستهای رهبری را پیش ببرد. هرجا هم جملهای درباره مثلاً برجام ادا کرده است، مثلاً وقتی گفته است که تلاش خواهد کرد طرف مقابل – یعنی آمریکا – به تعهداتش برگردد و تحریمها را رفع کند، یادش نرفته فوراً قسم بخورد که سیاستهای کلان را رهبری تعیین میکند و او خدمتگزار دستبهسینه رهبری است.
آیا همینها بهاندازه کافی نشان نمیدهند که اوضاع از چه قرار است؟ که تبلیغات اصلاحطلبان ژستی توخالی برای بازارگرمی نمایش انتخاباتی بوده است؟ که مستقل از اینکه چه کسی از کدام باند حکومتی را از صندوق بیرون بکشند، جمهوری اسلامی چه در عرصه داخلی و چه در عرصه مناسباتش با جهان غرب با همان بحرانها و بنبستهایی موجه خواهد بود که سالها گریبانگیرش بوده است؟
پزشکیان گفته است سیاستهای “مقام معظم” را پیش خواهد بود. همان کسی که به قول خودش اگر نبود بهراحتی سر از صندوق در نمیآورد. با این حساب معلوم است “رویکردهای ملایمتر” او در باره سیاست خارجی چه رنگ و بویی خواهد داشت!
رکن سیاست خارجی خامنهای چیست؟ همان است که تا همین امروز جمهوری اسلامی پراتیک کرده و همینالان هم ادامه میدهد و خامنهای بارها در بارهاش لفاظی کرده است. از جمله اینکه بارها توهمات احمقانهاش در باره سیاست خارجی جمهوری اسلامی را با عناوینی مثل “نگاه به شرق” توصیف کرده است؛ از شکلگرفتن “نظم نوین جهانی” حرف زده است که در آن آمریکا منزوی میشود، آسیا قدرتمند میشود و انشاءالله “ایدئولوژی مقاومت” گسترش مییابد و “میدان” برای این ایدئولوژی توسعه پیدا میکند! اینها البته چیزی نیست جز آرزوهای ولیفقیه شکستخورده که نهتنها از به اهتزاز در آوردن پرچم اسلام در واشنگتن و پایتختهای دنیا ناامید شده است؛ بلکه پرچم اسلام را در خود کشور تحت سلطهاش هم دارند به زیر میکشند!
با اتکا به توهمات بالا است که حکام اسلامی ثروت نزدیک به ۹۰ میلیون شهروند را به جیب گشاد نیروهای اسلامی میریزند تا در “عمق استراتژیک” جمهوری اسلامی بمب منفجر کنند، موشک پرتاب کنند و به ترور اسلامی ادامه دهند. با اتکا به این توهمات است که خامنهای دو ماه پیش بار دیگر تأکید کرد برنامه هستهای ادامه خواهد داشت؛ نگران تحریمها هم نیست؛ تحریمها زمینهساز “شکوفایی استعدادها” است و کمک میکند “ظرفیتهای داخل کشور” بروز پیدا کند!
سیاست خامنهای و جمهوری اسلامی ریختن تخممرغهای حکومت در جیب ولادیمیر پوتین و شی جینپینگ است؛ چون ظاهراً آنها امیدی برای تأمین امنیت حکومت اسلامی هستند و روز مبادا به دادش خواهند رسید! سیاست رهبری همین است که پزشکیان حسن نصرالله را مطمئن کرده است که بهعنوان کارگزار جمهوری اسلامی در ریاستجمهوری از آن تبعیت خواهد کرد: پشتیبانی از “محور مقاومت”. یعنی ریختن ثروت جامعه به جیبهای گشاد نصرالله و دار و دستههای اسلامی دیگر برای ادامه اعمال تروریستی در منطقه!
انتظار دگردیسی تدریجی حکومت اسلامی در زمینه سیاست خارجی از یک حکومت تروریست منطقهای به یک حکومت متعارف خواهان مناسبات متعارف دولتها با هم و متعهد به همین میثاقهای بینالمللی یک توهم است. حکومت اسلامی نمیتواند چنین تغییراتی را در دستور بگذارد و عملی کند؛ چون معنای عملیاش زیر پا گذاشتن یکی از ارکان اصلی ساختار سیاسیاش یعنی ضدیت با غرب است. زیر پا گذاشتن هویت سیاسی ای است که خود را از اول با آن تعریف کرده است. همچنین باید برای بارها هم که شده تأکید کنیم که حکومت اسلامی غرق در بحران حکومتی در داخل، حکومت اسلامی که یک انقلاب قدرتمند را همین دو سال پیش تجربه کرده است، بیشازپیش روی ظاهرشدن بهمثابه یک قدرت اتمی در منطقه، بهمثابه راه نجات از سرنگونی در داخل، بهمثابه یک رکن مهم در استراتژی بقا در داخل حساب میکند. روشن است که حتی اگر حکومت اسلامی به بمب اتم هم دست پیدا کند، راه فراری از انفجار سیاسی میلیونها مردم در ایران ندارد که عمارت آغشتهبهخون و چرک و کثافت و فسادش را قطعاً ویران خواهند کرد.
سردبیر این شماره: سوسن صابری
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳