المپیک ۲۰۲۴ پاریس "حاشیه‌ای" داشت که خیلی هم حاشیه‌ای نبود! در صحنه بازسازی شده "شام آخر" مسیح، اثر لئوناردو داوینچی که در معرض دید صدها هزار تماشاچی در کنار رود سن قرار گرفت،

“شام آخر” در المپیک، شام غریبان جمهوری اسلامی! – محسن ابراهیمی

مندرج در ژورنال شماره ۷۹۳ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

المپیک ۲۰۲۴ پاریس “حاشیه‌ای” داشت که خیلی هم حاشیه‌ای نبود! در صحنه بازسازی شده “شام آخر” مسیح، اثر لئوناردو داوینچی که در معرض دید صدها هزار تماشاچی در کنار رود سن قرار گرفت، به‌جای عیسی مسیح، زنی چاق قرار گرفته بود که در اطرافش تعدادی همجنس‌گرا و تراجنسی نقش حواریون مسیح را بازی می‌کردند.

واکنش اسقف‌ها و سیاستمداران دست راستی به این مراسم خلاقانه، یکبار دیگر نشان داد که مذهب تا مغز استخوان، با خلاقیت انسانی، زیبایی، تنوع و شادی خصومت دارد و تاب تحمل هیچ اتفاق انتقادی نسبت به دنیای منجمدش را ندارد.

با دیدن صحنه بازسازی شده “شام آخر”، اسقف‌ها و سیاستمداران دست راستی از لانه‌هایش بیرون خزیدند که به پیامبرشان توهین شده است. از کنفرانس اسقف‌های فرانسه بیانیه‌ای منتشر شد که “برخی صحنه‌ها شامل مسخره‌کردن مسیحیت بود” و در آن “زیاده‌روی‌های تحریک‌آمیز” علیه مسیحیان سراسر قاره‌ها شده است! سخنگوی کلیسای ارتدوکس روسیه اعلام کرد در “مسیحیت تمدن اروپا یک خودکشی تاریخی و فرهنگی رخ داد”! ژولین اودول، سخنگوی حزب راست “اجتماع ملی” این مراسم را “غارت فرهنگ فرانسوی” خواند! شبکۀ ورزش تلویزیون ملی لهستان توجهات را به‌اتفاق دیگری علیه مذهب جلب کرد: خوانده‌شدن ترانۀ معروف جان لنون به نام “تصور کن” در این مراسم را به کمونیسم و جهانی بدون “آسمان، ملت و دین” نسبت داد!

روشن است که آرمان‌های بلند و انسانی “تصور کن” در مغز منجمد سیاستمداران دست راستی و مذهبی جایی ندارد و دارودسته دست راستی و مذهبی نگران از “خودکشی فرهنگی، غارت فرهنگ و فروپاشی جهان غرب” در واقع ناراحت روزگار ازدست‌رفته تفتیش عقاید هستند که اتفاقاً در فرانسه با انقلابی بزرگ به تاریخ سپرده شد.

واکنش روزنامه‌های حکومتی در این میان خواندنی است. کلیسا را زیر سؤال برده‌اند که “چرا واکنش لازم را به توهین به حضرت مسیح (ع) را نداشته‌اند”. منظورشان این است که چرا در خیابان‌ها عربده نکشیدند، کتاب نسوزاندند و آدم نکشتند!

واکنش کلیسا به “شام آخر” المپیک، به نق‌زدن و افسردگی نوستالژیک نسبت به گذشته محدود شد؛ چون قبلاً انقلاب فرانسه دمشان را چیده است. “شام غریبان” اسلامیون حاکم در ایران برای مسیح، نگرانی از آینده خود اسلام و روحانیت را منعکس می‌کند که دست انقلاب در ایران را می‌بوسد.

 

سردبیر این شماره: سیاوش آذری

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *