روز ۲۸ ژوئیه در نشست حزب اسلام سیاسی "عدالت و توسعه" اردوغان در "حمایت" از فلسطین گفت:

رجزخوانی بی‌مصرف اردوغان برای اسرائیل – سیاوش آذری

مندرج در ژورنال شماره ۷۹۶ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

روز ۲۸ ژوئیه در نشست حزب اسلام سیاسی “عدالت و توسعه” اردوغان در “حمایت” از فلسطین گفت: “ما باید آن‌قدر قوی باشیم که این اسرائیل نتواند این کارها را با فلسطین انجام دهد. همان‌طور که وارد قره‌باغ و لیبی شدیم، می‌توانیم همین کار را با آنها بکنیم.” البته این رجزخوانی اردوغان بی‌پاسخ نماند و کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، بلافاصله تهدید کرد که اردوغان “رد پای صدام حسین را دنبال می‌کند”.

فاشیسم اسلامی و فاشیسم دولتی اسرائیل متمم و مکمل یکدیگرند. سخنان بی‌مایه اردوغان برای دولت فاشیست اسرائیل که به‌خاطر نسل‌کشی فلسطینیان و سیاست‌های جنگ‌طلبانه‌اش در داخل تحت‌فشار نیروهای اپوزیسیون و در خارج تحت‌فشار اذهان عمومی جهانی و حتی متفقین غربی خود قرار دارد، مائده‌ای آسمانی بود تا قتل‌عام مردم فلسطین را به بهانه دفاع از موجودیت اسرائیل توجیه کند. به‌این‌ترتیب پروپاگاند یهودی‌ستیزانه اردوغان بیش از مصرف داخلی مورد مصرف دولت فاشیست اسرائیل قرار گرفت.

نیت اردوغان از این سخنان اما بسیج افکار عمومی در داخل ترکیه از طریق تهییج مردم و تحریک احساسات انسان‌دوستانه آنان در راستای منحرف‌کردن اذهان عمومی از بحران عمیق اقتصادی و بیکاری، فقر و مشکلات معیشتی و بحران اجتماعی متعاقب آن است. اما تاریخ مصرف چنین مانورهای سیاسی در ترکیه بیش‌ازپیش گذشته است.

مردم خوب می‌دانند که ماجراجویی جنگی چه در داخل و چه در خارج از مرزها تشدید فقر و فلاکت و تعمیق بحران اقتصادی و اجتماعی را در پی خواهد داشت. بعلاوه، بنا بر آخرین نظرسنجی‌ها تنها ۱,۷درصد از مردم تأمین امنیت ترکیه و ۱,۲درصد از مردم تروریسم را معضل اصلی جامعه ترکیه محسوب می‌کنند. حتی علی‌رغم تبلیغات پناهجوستیزانه تنها ۶ درصد از مردم حضور پناهجویان را مشکل اصلی جامعه ترکیه تلقی می‌نمایند. در مقابل از نظر قریب به ۶۵ درصد از مردم مشکل اصلی بحران معیشتی – اقتصادی است و ۸۲ درصد از مردم معتقد به سوءمدیریت اقتصاد کشور هستند.

افول اسلام سیاسی و اردوغان در ترکیه حقیقتی انکارناپذیر است؛ شکست بزرگ ائتلاف اسلامی – فاشیستی در انتخابات محلی ۳۱ مارس بارزترین نماد این حقیقت است. جارو شدن اسلام سیاسی و فاشیسم از ترکیه و برقراری جامعه‌ای آزاد و برابر اما منوط به ورود آلترناتیو چپ انسانی و رادیکال به صحنه سیاسی ترکیه است.

 

سردبیر این شماره: محسن ابراهیمی

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *