مندرج در ژورنال شماره ۸۰۲ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
واگن پارس نمونه دیگری از فساد مدیریت کارخانه در همدستی با مقامات حکومت اسلامی است. این شرکت وابسته به گروه صنعتی “مپنا” است و عمده سهام آن به وزارت نیرو و نهاد موسوم به “آستان قدس رضوی” تعلق دارد و محل چپاولگریهای عظیم سران حکومت است.
ده روز است که تجمعات و راهپیماییهای ۱۱۷۰ کارگر این شرکت با شعارهایشان خیابانهای اراک را به تکان درآورده است. در این اعتراضات کارگران در برابر قلدریهای مدیریت فاسد قد علم کرده و با فریاد کارگر “میمیرد، ذلت نمیپذیرد” جنگ خود را علیه هرگونه بربریت و توحشی اعلام داشتند. در شرایطی که حکومت سعی میکند با دمیدن بر تبلیغات جنگیاش علیه اسرائیل صورتمسئله جامعه را از انقلاب به جنگ و تشدید سرکوب و گسترش اعدامها تغییر دهد، اعتراضاتی از نوع واگن پارس پاسخ محکمی به چنین تشبثاتی است. واگن پارس آینه فضای اعتراض کل جامعه است که با فریاد اتحاد – اتحاد علیه فقر و فساد مقابل کل این بساط جهنمی ایستاده است.
۴ مرداد اعتراضات کارگران واگن پارس بخاطر تغییر شرایط ساعت کاری به دلیل کمبود برق و مشکلات معیشتیشان آغاز شد و کارگران با تجمع مقابل ساختمان اداری شرکت خواستار عدم اجرای این تغییر شدند. اما در روز بعد ۱۲ نفر از کارگران ممنوعالورود به کارخانه شدند. در اعتراض به این اقدام، کارگران به “ملانژاد”، اولتیماتوم دادند که اگر تصمیمش لغو نشود، اعتصاب خواهند کرد و او با الفاظی رکیک گفت: “هفت هشت نفر [واژه رکیک] را بیرون انداختیم و بقیه نیز در صورت ادامه اعتراض اخراج خواهند شد.”
در پاسخ به این گستاخی که مصادف با روز عزاداری حکومت برای اسماعیل هنیه تروریست جنایتکارشان بود، تظاهرات بزرگ این کارگران و فریاد شعارهایشان تودهنی محکمی به مدیریت و حکومت بود و اکنون ادامه این اعتراضات شهر اراک را به وجد آورده است.
سطح حقوق این کارگران نازل و حتی برخی تعلقات مزدی آنها حذف شده و تبعیض بیداد میکند. اخراج مدیریت فاسد، پایان کار پیمانکاران، همسانسازی حقوقها با کارخانجات همجوار و گروه مپنا، رسمی شدن قراردادها و بازگشت به کار اخراجیها مطالبات فوری آنان است. تکثیر الگوی واگن پارس و گسترش اعتراضات علیه حکومت و سرمایهداران مفتخور پاسخ ما کارگران به این اوضاع و رفتن بهسوی جمعکردن کل بساط جهنمی جمهوری اسلامی است.
سردبیر این شماره: ;کیوان جاوید
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳