مندرج در ژورنال شماره ۸۱۵ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
کارشناسان سازمان ملل و کمپین حقوق بشر در بیانیههای جداگانه به بیتوجهی مقامات رژیم به درمان زندانیان بیمار و مصدوم ابراز نگرانی کردهاند. نرگس محمدی و فاطمه سپهری از جمله زندانیان نامبرده شده در این بیانیهها هستند.
بنا به گزارش کمپین بینالمللی حقوق بشر در عرض دو ماه گذشته حداقل ۳۴ زندانی سیاسی در ایران به طور سیستماتیک از دسترسی به خدمات درمانی” محروم شدهاند. این کمپین اقدامات اینچنینی را “مساوی با تلاش به قتل” دانسته است و خواستار اعتراض بینالمللی به محرومیت آشکار زندانیان از مراقبتهای درمانی و پزشکی و سیاستهای “غیراخلاقی و غیرقانونی” رژیم اسلامی شده است.
رژیم اسلامی با جلوگیری از رساندن داروهای موردنیاز و امتناع از انتقال به بیمارستان خارج زندان برای درمان زندانیان بیمار در عرض چندین دهه گذشته باعث مرگ تعداد قابلتوجهی از زندانیان سیاسی بوده است. مرگ بکتاش آبتین بهخاطر ممانعت از انتقال وی به بیمارستان بهخاطر ابتلا به کرونا از نمونههای بارز این نوع اقدامات ضدبشری به شمار میآید.
کمپین بینالمللی حقوق بشر با انتشار لیستی از زندانیانی که به مراقبتهای پزشکی نیاز دارند خواستار رسیدگی درمانی عاجل به این زندانیان شده است. از سوی دیگر، کارشناسان سازمان ملل از رژیم اسلامی خواستهاند تا به کنوانسیون حقوق سیاسی مدنی و کنوانسیون حقوق اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی که هر دوی آنها را امضا کرده پایبند بماند.
علاوه بر اقدامات بینالمللی، خانوادههای زندانیان علیرغم فشارهای بسیار، همواره با اعتراضات خود نشان دادهاند در کنار عزیزان خود ایستادهاند. ناگفته پیداست که این اعتراضات باید هماهنگتر و گستردهتر شده و بازتاب اجتماعی بیشتری به خود بگیرد. با بازتاب وضعیت زندانیان در اعتراضات روزمره بازنشستگان و بهویژه پرستاران و دیگر جنبشهای اعتراضی میتوان رژیم را وادار به رعایت حقوق زندانیان کرد.
بدون اقدامات مؤثر و هماهنگ بینالمللی و داخلی، رژیم اسلامی با توسل به ممانعت از خدمات درمانی همچنان به نابودی و مرگ زندانیان سیاسی بیشتری دست خواهد زد. فقط با اعتراضات سراسری و متحدانه میتوان در مقابل جنایات رژیم اسلامی ایستادگی کرد و تعرضات رژیم را به عقب راند. هر کدام از ما میتوانیم صدای یکی از همین زندانیانی باشیم که مورد “شکنجه سفید” حکومت قرار دارند.
سردبیر این شماره: ; کیوان جاوید
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳