مندرج در ژورنال شماره ۸۲۷ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
در آستانه دومین سالگرد انقلاب زن زندگی آزادی، بیانیهای دیگر از سوی ۷۷ تن از خانوادههای دادخواه، در تأکید بر “حق انسانی، سیاسی و حقوقی خود” منتشر شده است. امضاکنندگان این بیانیه اعلام داشتند: “هرگونه اعمال فشار، تهدید، ارعاب، شکنجه و زندانی کردن را” برنخواهند تافت و “خواهان آزادی فوری و بیقیدوشرط دستگیرشدگان، رفع هرگونه فشار و تهدید و همچنین پیگیری و به جریان انداختن پروندههای عزیزان” جانباختەشان شدند.
این بیانیه گوشهای دیگر از مبارزه با شکوهی علیه یکی از خبیثترین حکومتهای حاکم دنیا است که هر گونه دادخواهی را با سبعانهترین شکل ممکن پاسخ داده است. هم اکنون پدران و مادران دادخواه، مانند پدر مهدی کرمی، ابوالفضل آدینهزاده، پویا بختیاری تنها به جرم پیگیری مرگ عزیزانشان در زندان بسر میبرند.
جمهوری اسلامی بسیار تلاش کرد مانع شکلگیری این جنبش شود؛ در سالهای نهچندان دور، خانواده زندانیان سیاسی و جانباختگان را ایزوله میکرد که حرکتی شکل نگیرد، اما خانوادههای دادخواه خاوران این حصار را شکستند و سنگ بنای جنبشی بزرگ را گذاشتند. اکنون دادخواهی به یک جنبش مهم بر علیه جمهوری اسلامی تبدیل شده است و همچنان که در بیانیه خانوادههای دادخواه آمده است: “طی سالهای اخیر جنبش دادخواهی به یکی از قویترین و برحقترین جنبشهای سیاسی و اجتماعی در سطح ایران بدل شده است.”
جنایتکاران حاکم به این امید بودند که کشتار و شکنجه “مشمول مرور زمان” شود و کسی پیگیر آن نباشد. اما جنبش دادخواهی جنبشی علیه مرور زمان، علیه فراموشی هم است. در تاریخ معاصر ایران، در سراسر یک قرن گذشته، جنایتهای بیشماری از سوی حاکمان رخداده است و در مقاطعی بخاطر فشار مبارزات مردم مجبور شدهاند مثلاً “دادگاههایی” برگزار کنند که بیشتر سعی شده با محکومیت چند شکنجهگر موضوع فیصله یافته اعلام شود.
جنبش دادخواهی اما باتوجه به عمق و گسترش آن، جنبشی قوی و محکم و متحدکننده علیه جمهوری اسلامی است. این جنبش چندین نسل از خانوادههای مبارزان را بهم پیوند میزند و در بطن انقلاب نوین زن زندگی آزادی از حمایت کل جامعه برخوردار است. درعینحال این جنبش توان آنرا دارد که با حمایت همهجانبه کل جامعه بتواند سدی باشد در برابر کشتار یک قرن اخیر در ایران. این جنبشی است که در آن، سر خم نمیشود.
سردبیر این شماره: کیوان جاوید
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳