مندرج در ژورنال شماره ۸۳۹ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
به گزارش خبرگزاریهای مختلف با استناد به “آکادمی انفورما کانکت”، ایلان ماسک شاید یکی از اولین میلیاردرهایی باشد که تا دو یا سه سال آینده به مرز یک تریلیون دلار ثروت افسانهای برسد.
یک تریلیون دلار چه مقدار ثروت است؟
این رقم برابر بودجه چندین و چند کشور آفریقایی و آسیایی با هم دیگر است. در دنیای امروز چه رفاهی را نمیتوان برای میلیونها کودک در کشورهای مختلف با یک تریلیون دلار در چشم بر همزدنی فراهم آورد؟ در دنیای امروز چه آرزوهایی نمیتوان با این ثروت متحقق کرد. ثروتهای افسانهای آن روی سکه دوزخهای واقعی و زمینی است که میلیاردها انسان چشم به آن میگشایند.
داستان دنیای سرمایهداری، هر بار و در هر قرن “قهرمانان” جدیدی را رونمایی میکند؛ اما در جوهر و بطن خود تکرار همان داستان قدیمی است که ثروتمند ثروتمندتر میشود و فقیر، فقیرتر.
رابطه تولید سرمایهداری با فقر، بیماریها، بیخانمانی، بیکاری، جنگ و حتی تغییرات اقلیمی را میتوان نشان داد. میتوان نشان داد که برای انباشت سرمایه در دست ۲۷۰۰ میلیاردر دنیا، نیاز سرمایه به “نظم” و ” آرامش” چگونه به عروج دیکتاتوریهای کوچک و درشت در کشورهای موسوم به جهان سوم دامن میزند و چرا به این شکل از نظامهای سیاسی نیاز دارند. میتوان و باید نشان داد که ثروت ایلان ماسک، بیل گیتز، جف بزوس و صدها میلیاردر ریزودرشت با بهرهمندی از کار ارزان کارگر چینی، هندی، بنگلادشی، ایرانی، اروپایی و غیره تأمین و تولید میشود.
راویان و تعبیرکنندگان “خوابهای سرمایهداران” پیشبینی میکنند که روال دنیا همین خواهد بود. روالی روبهزوال. اما تودههای مردم رؤیاهای دیگری در سر میپرورانند. رؤیای سعادت و رفاه.
استیون هاوکینز فیزیکدان انگلیسی پیشبینی کرد که تا هزار سال آینده انسان برای گریز از فجایع طبیعی در زمین باید آینده خود را در فضا و کرهای دیگر بسازد. اما سوسیالیسم، لغو تولید کالایی، توزیع عادلانه ثروتهای تولید شده، لغو کار مزدی و بردهداری مدرن گذرگاهی است که شاید بتواند آینده انسان بر روی زمین را استمرار ببخشد. باید ماند و دید.
سردبیر این شماره: آذر پویا
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳