سفر پزشکیان به نیویورک، تکرار بیهوده - سینا پدرام

سفر پزشکیان به نیویورک، تکرار بیهوده – سینا پدرام

مندرج در ژورنال شماره ۸۴۱ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

روز اول مهر پزشکیان برای شرکت در مجمع‌عمومی سازمان ملل وارد نیویورک می‌شود. رویترز به نقل از “سه مقام آگاه ایرانی” نوشته است که: “پزشکیان در جریان سفر خود برای شرکت در مجمع‌عمومی سازمان ملل متحد این پیام را به غرب خواهد داد که “تهران نسبت به دیپلماسی روی گشاده‌ای دارد.”

در تاریخ رژیم اسلامی هیچ‌چیزی تکرار نمی‌شود. بلکه از یک مضحکه به مضحکه دیگری تبدیل می‌شود. حتی رسانه‌های داخلی رژیم اسلامی نیز خبر را جدی نگرفته‌اند. خبرگزاری موج دیروز نوشت: “همان‌طور که سفرهای قبلی رؤسای جمهوری به نیویورک قرار نبوده دستاورد شگرفی در عرصه سیاست خارجی کشور داشته باشد، این سفر هم از همان جنس است.”

کلمات انتخاب شده برای توصیف این سفر سیاسی پزشکیان نیز مانند سابق است. “اختیارات محدود پزشکیان”، “مذاکره از موضع قدرت و نه از روی فشار غرب”، “بن‌بست تنش‌آمیز با غرب و مذاکرات هسته‌ای”، “مکانیسم ماشه” همه‌وهمه تکرار مکررات است.

دوباره و یا چندباره زنده کردن لاشه برجام و بزرگ‌نمایی آن کار هر ساله دولت‌های رژیم اسلامی از روحانی تا پزشکیان در خدمت هیچ وظیفه تعریف شده‌ای نیست. مذاکره با “غرب” نه در دوره ظریف قرار بود به فرجام خاصی برسد و نه در دوره عباس عراقچی “معمار اصلی” برجام و وزیر امور خارجه فعلی. در ۱۰ سال گذشته، سنگ روی سنگ سیاست منطقه‌ای و جهانی باقی نمانده است اما رژیم اسلامی همچنان با مردگان سیاسی خود به میدان می‌آید.

از سوی دیگر، تکرار همان دیپلماسی از جانب غرب نیز هیچ‌چیز جدیدی برای گفتن ندارد. چرخاندن “خطر ترامپ” و کشاندن به میز مذاکره نیز خاصیتی ندارد. دول غربی همواره مماشات را به عمل مستقیم ترجیح داده و می‌دهند.

اگر انقلاب زن زندگی آزادی نبود، اگر انقلاب به‌عنوان عامل اصلی تحرکات سیاسی در ایران جایی نداشت، اگر مطالبات سیاسی و رفاهی مردم به شکل روشنی تدوین نشده بود، اگر “چپ” سیاست را در ایران به “راست” واگذار کرده بود، اگر می‌شد با فرمان و از بالای سر مردم “سیمای سیاسی” را در ایران شکل بخشید، شاید و آن هم فقط شاید برجام می‌توانست سرانجامی داشته باشد. واقعیت سیاسی ایران و آینده رژیم با هر نوع برجامی را از ورای این “اگرها” نمی‌توان تحلیل کرد.

 

سردبیر این شماره: کیوان جاوید

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *