کشتار کارگران در معدن زغال‌سنگ طبس - حسن صالحی

کشتار کارگران در معدن زغال‌سنگ طبس – حسن صالحی

مندرج در ژورنال شماره ۸۴۱ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

آنچه که شامگاه روز شنبه ۳۱ شهریور در معدن زغال‌سنگ طبس اتفاق افتاده است یک جنایت هولناک و قتل عامدانه کارگران است. حدود ۵۰ نفر از کارگران این معدن که با دستمزدی بخورونمیر کار می‌کردند به دلیل بی‌توجهی کارفرما و در نبود سیستم تهویه در معدن کشتار شدند. نسرین هزاره مقدم  در گزارشی در این باره نوشته است که: “تهویه‌مطبوع در کار نبوده، بازهم گازسنجی انجام نگرفته و شاهدان عینی می‌گویند تجهیزات این معدن خصوصی که همه خارجی و وارداتی هستند، کهنه  و فرسوده بوده‌اند و حتماً بازرسان به این معدن خصوصی سر نزده‌اند که چنین حادثه‌ای با این ابعاد هولناک ناگهان ازراه‌رسیده است.”

مسئله بر سر خصوصی‌بودن این معدن نیست. کل اقتصاد ایران بر همین پایه استوار است و در این اقتصاد چه در مراکز دولتی و چه در مراکز خصوصی محیط کار به قتلگاه کارگران تبدیل شده است. حتی همان موازینی که بر روی کاغذ نوشته شده است هم رعایت نمی‌شود.

طبس و خراسان و ایران داغدار است. به‌خاطر کارگرانی که این‌چنین به دلیل قصور سرمایه‌داران در تأمین ایمنی محیط کارکشته شدند. به‌خاطر کسانی که رنج زحمت خود را با تحمل مشقت و کار سخت در اعماق زمین می‌خوردند. این مرگ و یا بهتر بگوییم قتل دسته‌جمعی کارگران نباید بی‌جواب بماند. ضمن ابراز همبستگی با خانواده و بستگان کارگران کشته شده، بیایید که همه کسانی را که در کشتار کارگران در محیط‌های کار نقش دارند مورد بازخواست جدی قرار دهیم. نوشدارو بعد از مرگ سهراب فایده ندارد. این فاجعه هولناک می‌توانست اتفاق نیفتد اگر دولت و کارفرمایان به فکر کارگران می‌بودند. اگر فقط به فکر سود و سود ورزی نمی‌بودند. شرایط ایمنی محیط کار در ایران باید از بیخ‌وبن تغییر کند. کارفرمایان موظف‌اند که تجهیزات پیشرفته  و اقدامات ضروری لازم را برای تأمین ایمنی محیط‌های کار به کار گیرند. تخلف از این امر باید جرم جنایی تلقی شود. کارگران و مجامع عمومی آنها باید نظارت کامل بر شرایط ایمنی کار داشته باشند. اگر ما به فکر هم نباشیم جنایتی که در معدن طبس اتفاق افتاد دوباره و چندین‌باره تکرار خواهد شد. ضجه‌های همکاران و خانواده‌های کارگران جان‌باخته از طبس بلند است. آنها را به خشم و اعتراض برای تغییر این وضع تبدیل کنیم.

 

سردبیر این شماره: کیوان جاوید

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *