مندرج در ژورنال شماره ۸۵۴ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
به گزارش خبرگزاریها نرخ دلار آمریکا شامگاه یکشنبه در بازار آزاد ایران به ۶۳ هزار و ۴۰۰ تومان رسید که بالاترین رقم از زمانی است که جمهوری اسلامی اولین حمله گسترده موشکی و پهپادی خود به خاک اسرائیل را انجام داده بود. افزایش نرخ دلار در سایه اعلام آمادگی ارتش اسرائیل برای حمله تلافیجویانه به دومین حمله گسترده موشکی رژیم به این کشور در سهشنبه هفته گذشته، اتفاق میافتد.
شعار “حقوق ما ریالیه، هزینهها دلاریه” واقعیت امروز و دیروز مردم ایران را در پایهایترین سطح بیان میکند. این بیانِ شعاری از اقتصادی است که بنبست آن سالهاست چیزی جز و فقر و فلاکت هیچ ثمری برای مردم نداشته است.
قیمت دلار در عرض ده سال گذشته از ۴ هزار تومان به ۶۳ هزار تومان رشد کرده است و در عین حال رشد حقوق کارگران و کارمندان درصد بسیار کمی تغییر کرده است. نمودارهای اقتصادی مختلف نشان میدهد که قیمت دلار در عرض یک سال گذشته بطور متوالی ۲۴ درصد رشد داشته است. معنای اقتصادی روزمره آن رشد قیمت اقلام و مایحتاجهای روزمره، مسکن، لوازم خانگی، هزینههای کتاب و لوازم تحریر دانش آموزان و در یک کلام افت قدرت خرید مردم در تمامی سطوح حیات اقتصادی مردم است.
معنای واقعی جنگ برای مردم چیست؟ گرانی، کمبود مواد سوختی و غذائی، کمبود دارو و در یککلام تباهی و استرس بیپایان برای میلیونها میلیون انسان. این آن جنگی است که هر روز وحشتناکتر از هر جنگی در خاورمیانه سایه سیاه خود را بر زندگی مردم انداخته است. این آن جنگی است که تلفات آن در ده سال گذشته در اثر فقر وحشتناک، آلودگی هوا، افزایش بیماریهای جسمی و روانی مختلف، سوءتغذیه مزمن، جادههای ناامن و ماشینها ناامنتر و غیره جان میلیونها انسان در ایران را گرفته است.
فلاکت اقتصادی مردم و بویژه طبقات فرودست به همراه یک بحران سیاسی و سرنگونی خواهی عمومی، رژیم را در وضعیت پر مخمصهای قرار داده است. رژیم با ایجاد فضای جنگی سعی در پوشاندن جنگ واقعی و دائمی مردم را دارد. این جنگی است که انقلاب زن زندگی آزادی یکی از نقطه اوجهای آن بود. رژیم اسلامی و دولت اسرائیل سایه شوم جنگ را بر خاورمیانه گستراندهاند. انقلاب ایران جواب واقعی این جنگ خانمانسوز است.
سردبیر این شماره: کیوان جاوید
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳