فضای جنگی میان جمهوری اسلامی و اسرائیل بحث تغییر دکترین و استراتژی هسته‌ای جمهوری اسلامی را بار دیگر در مجلس اسلامی و در بالای حکومت داغ‌کرده است.

اخاذی سیاسی با شبح تغییر دکترین هسته‌ای؟ – محسن ابراهیمی

مندرج در ژورنال شماره ۸۶۶ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

فضای جنگی میان جمهوری اسلامی و اسرائیل بحث تغییر دکترین و استراتژی هسته‌ای جمهوری اسلامی را بار دیگر در مجلس اسلامی و در بالای حکومت داغ‌کرده است. می‌گویند باید فتوای علی خامنه‌ای درباره “حرام بودن تولید و استفاده از سلاح هسته‌ای” تغییر یابد که برای “بازدارندگی” حیاتی است. در همان بالای حکومت البته تعداد دیگری تلاش می‌کنند طرف مقابل را متوجه کنند که سلاح هسته‌ای “نه امنیت می‌آورد و نه بازدارندگی ایجاد می‌کند.”

جمهوری اسلامی از همان اول دنبال مسلح شدن به بمب هسته‌ای بود. اما بعد از خیزش‌های بزرگ سیاسی علیه موجودیتش در سال‌های ۹۶ و ۹۸ و مخصوصاً انقلاب زن زندگی آزادی، به‌طورقطع تبدیل‌شدن به یک دولت اتمی به یک امر حیاتی‌تر تبدیل شده است با این تصور پوچ که مسلح شدن به بمب هسته‌ای می‌تواند بقای سیاسی حکومت را تضمین کند! البته که بقای حکومت “اوجب واجبات” است و فتوا سهل است، حتی اصول‌دین را هم می‌توان فدای بقای حکومت یعنی تداوم حیات سرمایه‌داران چپاولگر حاکم کرد.

تصور تضمین بقای حکومت با سلاح هسته‌ای پوچ است چون قرار نیست حکومت اسلامی را دولت‌ها سرنگون کنند که مثلاً از ترس اتمی بودن جمهوری اسلامی دست‌به‌عصا باشند. جمهوری اسلامی را مردمی سرنگون خواهند کرد که به هر سه رکن بقای جمهوری اسلامی نه گفته‌اند: ۱-  اسلام به‌مثابه ایدئولوژی رسمی‌اش وبال گردن حکومت شده است. ۲-سرکوب کارایی خود را ازدست‌داده است. ۳- “محور مقاومت اسلامی” هم که قرار است حکومت را نگه دارد، حال و روز خوبی ندارد.

برتری نظامی، امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل و انزوای روبه‌رشد جمهوری اسلامی در منطقه هم یک فاکتور دیگر است که حکومت اسلامی را مجبور کرده است عجله کند و با مترسک “تغییر فتوای خامنه‌ای و تغییر دکترین هسته‌ای” از دول غرب و کشورهای حاشیه خلیج اخاذی سیاسی کند که اگر می‌خواهند رژیم اسلامی اتمی نشود اسرائیل را تحت‌فشار بگذارند که در واکنش به پرتاب موشک‌های بالستیک در سطحی پاسخ بدهد که خامنه‌ای و سردارانش فقط با رجز خواندن بتوانند صورت خود را با سیلی سرخ نگه دارند. بی‌اعتنایی دولت‌ها و مشخصاً دولت‌های حاشیه خلیج به “صلح‌طلبی” وزیر خارجه جمهوری اسلامی جنگ‌افروز اما درمانده، نشان داد که این اخاذی نخواهد گرفت.

 

سردبیر این شماره: سیاوش آذری

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *