مندرج در ژورنال شماره ۸۷۰ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
مرکز پژوهشهای مجلس اسلامی از افزایش نرخ فقر و اینکه هم اکنون یکسوم جمعیت ایران به خط فقر رسیده اند گزارش میدهد و نتیجه می گیرد که: “ما شاهد وخیم تر شدن هر روزه وضعیت معیشتی مردم هستیم.”
بعلاوه در پرتوی فضای جنگی ای که حکومت دامن زده قیمت دلار افزایش یافته و تحت الشعاع آن بهای بسیاری از کالاها بصورت نجومی بالا رفته است. دولت نیز خود از کمبود ۳۰۰ هزار میلیاردی برای تامین بودجه های عمومی خبر میدهد. همه شواهد حاکی از بن بست اقتصادی حکومتی است که فساد و اختلاس سراپایش را گرفته و در حلقه محاصره جنبشی قدرتمند بر سر معیشت قرار دارد. جنبشی که با شعار “اتحاد اتحادعلیه فقر و فساد” تداوم انقلاب زن زندگی آزادی را فریاد میزند.
در چنین شرایطی وقتی که موشک های جمهوری اسلامی بسوی اسرائیل پرتاب شدند مردم فریاد زدند و گفتند این موشکها مستقیما به سفره ما مردم خورد و با شعار “جنگ افروزی را رها کن فکری به حال ما کن”، دور گسترده تری از اعتراضاتشان را رقم زدند.
اکنون نیز با حمله متقابل اسرائیل به مراکز نظامی جمهوری اسلامی، مردم با فریاد “موشک پرانی را رها کن، فکری به حال ما کن” مقابل جنگ افروزیهای حکومت می ایستند و جنبش بنیان کن بر سر معیشت را گسترش میدهند.
در چنین اوضاعی آمارهای حکومتی بر سر گسترش فقر در جامعه، بطور واقعی آمار به ته خط رسیدن اقتصاد حکومتی درمانده است. گسترش اعتراضات بر سر معیشت پاسخ محکم مردم به این شرایط و در تداوم شعار “فقر فساد گرونی میریم تا سرنگونی” است که در میانه انقلاب زن زندگی آزادی سر داده می شد.
اتفاقات همین هفته فراخوانهای سریالی اعتراضی کارگران نفت، بخشهای مختلف بازنشستگان، پرستاران و بخشهای مختلف کارگری، فاز جدیدی از جنبش بر سر معیشت را به نمایش گذاشت که وسعت آن کل جامعه را در بر میگرد و جنبش کارگری ستون اصلی آنست. جنبشی رادیکال و معترض که دست به ریشه می برد و کل بساط فقر و تبعیض، چپاول و سرکوب و جنگ افروزیهای حکومت را به چالش میکشد. جنبشی که با حرکت بسوی اعتصابات و تجمعات سراسری میرود تا تنور انقلاب در کف خیابان را داغ کند و نوید بخش به پیروزی رساندن آن است. با گسترش اعتراضات صف این جنبش را قدرتمند تر کنیم.
سردبیر این شماره: کیوان جاوید
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳