مندرج در ژورنال شماره ۸۷۲ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار ایران از خانهنشین بودن ۵۰ هزار پرستار خبر داد. این در حالی است که رئیسکل سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی در آغاز امسال از کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار خبر داد و معاونت درمان وزارت بهداشت با اشاره به اضافه شدن ۱۶ هزار تخت به ظرفیت بیمارستانها از جذب فقط ۸ هزار پرستار در نظام سلامت سخن گفت. همچنین سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس اسلامی از استعفای ۱۵۹۰ پرستار در سال گذشته خبر داد.
این اظهارات حاکی از استاندارد فاجعهبار و اسفناک درمان و بهداشت در ایران و فشار سنگینکاری بر گرده پرستاران است. در ایران ما با پدیده اضافهکاری اجباری پرستاران روبرو هستیم و هر پرستار مجبور به انجام ماهانه ۸۰ تا ۱۲۰ ساعت اضافهکاری است. از جمله شیفتهای طولانی، شبکاریهای پیدرپی و اضافهکاریهای اجباری موجب افزایش بیماریها و بالارفتن آمار سکتههای قلبی و حتی در مواردی خودکشی در میان پرستاران شده است.
اعتراضات پرستاران در مردادماه امسال نقطه عطفی در مبارزات آنان علیه وضعیت بردهوار کاریشان بود. لغو اضافهکاریهای اجباری آنهم در ازای ساعتی ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان در رأس خواستهای آنان قرار دارد. پرستاران در اعتراضات سراسری خود اولتیماتوم داده بودند که اگر خواستهایشان تا روز پرستار (۱۷ مرداد) پاسخ نگیرد، اعتصاب سراسری خواهند کرد. این خواستها عبارت بودند از: استخدام رسمی کلیه پرستاران و کادر درمان، بازگشت به کار تمامی پرستاران اخراجی از جمله پرستارانی که در دوره کرونا اخراج شدند، قول استخدام پرستار بیشتر با عدد و رقم و زمانبندی شده بصورت کتبی
بعلاوه پرستاران به حقوقهای زیر خطفقر و تبعیضآمیز معترضاند و خواستهای معیشتی آنان عبارتاند از: تصحیح و افزایش محسوس رقمهای پرداختی تعرفهگذاریها، افزایش حقوق و مزایا در احکام حقوقی، و بهبود شرایط رفاهی و تسویه کامل معوقات،
امروز پرستاران با چنین مطالباتی و با اولتیماتومهای پیدرپی خود در تدارک اعتصابی سراسری برای روز پرستار هستند. پرستاران یک نیروی مهم جنبش بر سر معیشت هستند که در فضای جنگی ای که حکومت تلاش میکند دامن بزند تا جامعه را عقب زند، با مطالبهگری و فراخوانهای اعتراضیشان اولتیماتوم به اعتصاب داده و شعار “جنگافروزی کافیه، سفره ما خالیه” سرسخن بیانیههای اعتراضیشان است. از اعتراضات و خواستهای پرستاران پشتیبانی کنیم.
سردبیر این شماره: کیوان جاوید
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳