مندرج در ژورنال شماره ۸۸۰ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
بمبارانها در غزه همچنان ادامه دارند. خانهها همچنان ویران میشوند. کودکان همچنان لتوپار میشوند. گرد مرگ همچنان بر چهره شهر مینشیند. زندگی اما مقاومت میکند. حتی غرش مرگزای جتهای نتانیاهو هم در مقابل قدرت نوعدوستی و انسانیت کم میآورد. حتی در بستر ویرانههای جنگ هم قلبهایی بزرگ برای کودکان بیپناه میتپند. انساندوستی قدرتمند است. آنچنان قدرتمند که حتی در فضای تیرهوتار و خونآلود، بر فراز تل جنازهها و کشتارها و آوارگیها، زیر باران بمبهای ویرانگر نتانیاهو، روی تونلهای آدمکشان همدست خامنهای تلاشی انسانی برای نشاندن خنده بر چهره اندوهناک کودکان در جریان است.
مهدی کریره، هنرمندی است که در میان ویرانهها میچرخد؛ قوطیها و پلاستیکها و پارچهها و زبالههای باقیمانده از ویرانهها را جمع میکند؛ با آنها عروسک میسازد و برای کودکان غمزده، هراسان، ناامید و بیپناه غزه نمایش عروسکی راه میاندازد و لبخند بر چهرههای اندوهگینشان میآورد.
مهدی میگوید “وقتی عروسکها ظاهر میشوند، پچپچها و لبخندها آغاز میشوند و خندهها اوج میگیرند. پسری یا دختری به یکی از شخصیتها نزدیک میشود تا سلام کند و همه با شادی به آسمان لبخند میزنیم.” مهدی در میان غم، شادی؛ در میان ناامیدی، امید؛ در میان مرگ، زندگی خلق میکند. مهدی لبخند میکارد، با یکدنیا امید که زندگی درو کند! او میگوید: “ما انسانیت را خواهیم ساخت، بدون تسلیمشدن و بدون افراطگرایی.”
میبینیم که این فقط لحظات انقلاب نیست که باشکوهترین خلاقیتها، عمیقترین انساندوستی نهفته در انسانها را از زیر آوار نظامهای انسان ستیز بیرون میکشد، شکوفا میکند و در مقابل چشم جهانیان به نمایش میگذارد. میدان تحریر مصر فقط یک نمونه بود. در هجده روزی که میدان تحریر در دست جوانان بهپاخاسته بود، باشکوهترین جلوههای همدردی و هم رزمی و نوعدوستی به نمایش گذاشته شد.
هنرمند کودکان در غزه تنها نیست. نباید تنها باشد. دستان خلاق و مهربانش را به گرمی میفشاریم. میتوان تصور کرد وقتی کرکسهای مرگآور اسرائیل از بالای سر کودکان بیپناه غزه ناپدید شوند؛ وقتی تونلهای زیر پای کودکان از مارهای سمی حماس پاک شوند؛ آنگاه خلاقیت انساندوستانه رها شده از چنگال خونین “ویرانگران انسانیت”، با چه خلاقیت شگفتآوری خواهند توانست جهانی سرشار از لبخند و شادی برای کودکان جان بدر برده هدیه کنند.
سردبیر این شماره: محسن ابراهیمی
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳