مندرج در ژورنال شماره ۸۸۳ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
در چند روز گذشته وزیر اقتصاد دولت پزشکیان، عبدالناصر همتی از تصویب طرحی برای “ساماندهی کولبران” و دریافت سرانه یا همان عوارض گمرکی از این کولبران مرزی خبر داده است. به گفته وزیر اقتصاد دولت سیزدهم استانداران استانهای مرزی موظف به “ساماندهی” کولبران تا پنج سال آینده خواهند بود که بهموجب این طرح “عوارض گمرکی” در نظر گرفته خواهد شد و این هزینهها از جیب کولبرانی پرداخت خواهد شد که حامل کالاهای وارد شده به داخل کشور از طریق معابر مرزی انجام میگیرد.
این طرح بهخودیخود فشردن گلوی کولبرانی است که بجای اینکه شغل دیگری غیر از “کولبری” داشته باشند و از امکانات و تسهیلات کار با معیارهای استاندارد انسانی برخوردار باشند، عملاً سیاست تبعیض و ستم طبقاتی را بیشتر به این قشر محروم و زحمتکش تحمیل کرده و تازه میخواهند از آنان به شیوه رسمی “اخاذی” کنند.
وعده طرحهایی اینچنینی را سران رژیم دزدان و چپاولگران حاکم در هر دوره از حاکمیت منفور اسلامی به مناطق حاشیهای در کردستان و بلوچستان را دادهاند و هیچگاه عملی نشد. این بار هم تازه اگر عملی شود، چه دردی را از سفره خالی طبقه زیر خط فقر جامعه با تورم بالا و هزینههای کمرشکن زندگی و بحرانهای اقتصادی موجود دوا خواهد کرد. در شش ماه گذشته حدوداً ۱۴۰ کولبر در همین مناطق مرزی کردستان، آذربایجان غربی و کرمانشاه کشته و مجروح شدهاند.
عدم دسترسی مردم و توده کارگر و زحمتکش در استانهای مرزی از جمله کردستان و حتی مناطق سیستان و بلوچستان به امکانات رفاهی و بیکاریهای گسترده، هیچ مسیر دیگری برای ادامه حیات و امرار معیشت این مردم بهجز رویآوردن به کولبری یا سوختبری باقی نگذاشته است. کولبران و سوختبران صاحبان کالاهایی که حمل میکنند هم نیستند و بلکه با پذیرفتن ریسک و به خطر انداختن جانشان برای دریافت دستمزدی ناچیز مسیرهای صعبالعبور و پر خطر را طی میکنند و فاقد هر نوع بیمه درمانی و یا بیکاری هستند.
مطالبات کولبران خیلی واضح و روشن است، کار قانونی و بیمه بیکاری و پایاندادن به قتل و کشتار آنان توسط جمهوری اسلامی، محاکمه کلیه قاتلان و عوامل کشتار کولبران و سوختبران اصلیترین خواست همه کولبران، سوختبران و خانوادههای دادخواهی است که عزیزانشان توسط جمهوری اسلامی به قتل رسیدهاند و یا معلول شدهاند.
سردبیر این شماره: کیوان جاوید
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳