مندرج در ژورنال شماره ۸۸۷ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
به گزارش رسانههای ایران ، کادر درمان بیمارستان امام سجاد (ع) شهر یاسوج در تجمعی اعتراضی به دنبال قتل پزشک متخصص قلب، مسعود داوودی از سوی برادر یک بیمار فوت شده، خواستار رسیدگی جدی به امنیت مراکز درمانی شدند.
سالهاست که کادر درمانی ایران در ارتباط با خشونت در بیمارستانها و مراکز پزشکی زنگ خطر را به صدا درآوردهاند و در این میان هیچ اقدامی از سوی مقامات رژیم اسلامی صورت نگرفته است. سؤال این است، چرا؟
پیش از هر چیزی باید تأکید کرد رژیم اسلامی بخش عمده صورتمسئله دررابطهبا خشونت و از جمله در مراکز درمانی است. کادر درمانی قربانی سرایت خشونت دولتی به جامعه و آحاد آن است.
با نگاهی سطحی به دلایل خشونت در این بخش ، بدون شک قصور کادر درمانی به نظر اولین دلیل اینگونه حملات فیزیکی به نظر میرسد. قطعاً چنین کاستیها و خطاهایی در هر حلقه از زنجیره درمانی میتواند رخ دهد. کمبود کادر درمانی، خستگی کار، فشار کاری، فشارهای اجتماعی و اقتصادی که بخش کثیری از کادر درمانی را مستهلک کرده است، کمبود تجهیزات درمان، کمبود دارو و غیره از عمده دلیلهای بروز اشتباهات و خطاها در مراکز درمانی به شمار میرود.
نبود ارگانهایی که مستقیماً منافع بیماران را تحت پوشش قرار دهند، عدم اجرای ضوابط قانونی ناظر بر روابط پزشک و کادر درمانی با بیمار، رشوهخواری، نبود کنترل همهجانبه در ارتباط با تخلفات درمانی، و غیره بخش عمده مردم را نسبت به خدمات درمانی در ایران بیاعتماد کرده است. همچنین نبود یک عدالت اجتماعی در جامعه و عدالت پزشکی در مراکز درمانی، عدم رواج فرهنگ علمی در میان شهروندان و اشاعه یک سنت خرافی به نام “طب اسلامی” به یک رابطه ملتهب بین بیمار و پزشک دامن زده است.
برای بررسی خشونت در مراکز درمانی عوامل بسیاری اهمیت خاص خود را دارند. در ایران خشونت دولتی، فرسودگی و عدم تخصیص امکانات لازم برای مراکز درمانی، فرهنگ عقبمانده رابطه کادر درمانی و مردم، عدم وجود یک سیاست انسانی حاکم دراینرابطه، کالاییسازی خدمات درمانی و پزشکی، محاسبه ارزش جان بیمار بر حسب میزان پول کیف بیمار و غیره از عمده دلایل سرایت خشونت به این مراکز است. بانی این خشونت باید از صورتمسئله حذف شود.
سردبیر این شماره: آذر پویا
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳