آذردخت حق‌جویان، مادر رضا رسایی، معترض اعدام‌شده به دست جمهوری اسلامی، ویدئویی را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده که نشان می‌دهد بر مزار فرزندش در "میناآباد" کرمانشاه حاضر شده و خواستار "نه به اعدام" برای همیشه در جامعه انسانی شد.

آذردخت، واضح و رسا علیه اعدام – کیوان جاوید

مندرج در ژورنال شماره ۸۹۵ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

آذردخت حق‌جویان، مادر رضا رسایی، معترض اعدام‌شده به دست جمهوری اسلامی، ویدئویی را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده که نشان می‌دهد بر مزار فرزندش در “میناآباد” کرمانشاه حاضر شده و خواستار “نه به اعدام” برای همیشه در جامعه انسانی شد. رضا رسایی، ۳۴ساله اهل شهر “صحنه” در استان کرمانشاه، روز سوم آذر ۱۴۰۱ دستگیر و در تاریخ ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ اعدام شد.

یک مادر در بر مزار فرزند جان‌باخته‌اش ایستاده و متنی را قرائت می‌کند که تاریخ یک کشور را می‌تواند ورق بزند و جامعه را از دوران بربریت و توحش اسلامی به عصر انسانیت وصل کند. این زن، این مادر دردمند و این انقلابی انسان‌گرا علیه یکی از بزرگ‌ترین معضلاتی که گریبان جامعه را گرفته دادنامه صادر کرده است.

این لحظه تاریخی را بیاد داشته باشیم. مادر یک اعدامی، در مزار فرزند اعدام‌شده‌اش که برای آزادی و برابری و انسانیت به‌پاخاسته و به خاک افتاده است علیه اعدام بیانیه می‌خواند. او خواهان “پایان‌یافتن اعدام برای همیشه داد سخن سر می‌دهد.”

جنبش علیه اعدام در ایران مدت‌ها به جنبش اجتماعی، تاریخی و تأثیرگذار در حیات سیاسی ایران تبدیل شده است. این یک جهت‌گیری عمیق اجتماعی در ایران است که ماهیت و هدف از اعدام را شناخته است.

“علیه اعدام” در تاریخ معاصر ایران تاریخی مدون دارد که زنده‌یاد منصور حکمت پایه‌های سیاسی و تئوریک و اجتماعی آن را ۳۰ سال پیش باز کرد و بر همین اساس کمیته بین‌المللی علیه اعدام ایجاد شد و هم اکنون نیز این نهاد با قدرت به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

این جنبش هم اکنون نه فقط در زندان‌ها توسط زندانیان سیاسی یا توسط خانواده‌های محکومین به اعدام ادامه‌دارتر و قدرتمندتر شده است بلکه در یک هارمونی به‌هم‌پیوسته ابعاد متنوع‌تری هم به خود گرفته است. کارزار جهانی علیه اعدام یکی از بروزات سیاسی جنبش علیه اعدام است که صدها فعال و تشکل علیه اعدام را متشکل کرده است.

آن‌طور که آذردخت حق‌جویان می‌گوید: “نه به اعدام برای همیشه در جامعه انسانی”. این خواست تبلور انقلاب زن زندگی آزادی است که رضا رسایی در تلاش برای پیروزی این انقلاب به خاک افتاد.

 

سردبیر این شماره: کیوان جاوید

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *