مندرج در ژورنال شماره ۸۹۷ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
ایلنا در گفتوگو با پژوهشگر حقوق کودک نوشته: ” بیشترین کودکآزاری در خانواده در سنین ۳ تا ۷ سال صورت میگیرد. مناطق محروم و حاشیهنشین در صدر آمار کودکآزاری قرار دارند”. همچنین به قانون “معافیت پدر از قصاص در قتل فرزند” اشاره شده است.
پژوهشگر بجای اشاره به ستمهای ساختاری کودکآزار از قبیل جشن تکلیف دختران در سن ۸ سالگی، جداسازی جنسیتی و پوشاندن جسم و موی کودک دختر در مدارس و اماکن عمومی، وجود چند میلیون کودک کار و خیابان که به شیوههای مختلف استثمار میشوند، دختران و پسران کمسنوسال دستفروش و گلفروش که از کودکی با طعم تلخ تحقیر روبرو میشوند، قانون شنیع اسلامی کودکهمسری، استفاده از کودکان در میدانهای جنگ ایران و عراق که تأثیرات روحی مخربی در چند نسل از کودکان بجای گذاشته و از میان دهها اقدام لازم و فوری برای رهایی کودک از دست این اختاپوس سیستماتیک کودکآزار، به کمکهای مالی به خانوادههای فقیر اشاره میکند.
باید گفت در یککلام جمهوری اسلامی با دهها مورد ستم قانونی و ساختاری که به مهمترین آنها اشاره شد، از بنیان ضد کودک و کودکآزار است. به این قوانین ضد کودک باید قانون ضدانسانی اسلامی “معافیت پدر از قصاص در قتل فرزند” را اضافه کرد. معافیت پدر از مجازات قتل فرزند، در نظام تبهکار و ضد کودک جمهوری اسلامی مبتنی است بر حق ولایت و مالکیت نسبی شرعی پدر بر فرزند.
ممنوعیت فعالیت نهادهای مردمی دفاع از حقوق کودک را باید به لیست سرکوبگری رژیم اضافه کرد. یکی از راههای مقابله با کودکآزاری و خشونت علیه کودکان در خانواده و جامعه دفاع و حمایت از این نهادهاست. حمایت و تقویت آنها توسط کارگران، معلمان و دانشجویان در جهت کاهش آمار کودکآزاری مؤثر و کارساز است.
سردبیر این شماره: سوسن صابری
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳