نشست قربانیان و بازماندگان جنبش انقلابی زن، زندگی، آزادی با هیئت حقیقت‌یاب سازمان ملل که چندی پیش در آلمان انجام گرفت چند پیام مهم دارد که لازم است به آنها اشاره ای شود.

نه انتقام که اجرای عدالت – حسن صالحی

مندرج در ژورنال شماره ۹۰۱ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

نشست قربانیان و بازماندگان جنبش انقلابی زن، زندگی، آزادی با هیئت حقیقت‌یاب سازمان ملل که چندی پیش در آلمان انجام گرفت چند پیام مهم دارد که لازم است به آنها اشاره ای شود.

اولین موضوع، روش کمیته حقیقت یاب برای دریافت حقیقت خشونت دولتی در ایران است که مستقیما با قربانیان و بازماندگان سرکوب دیدار می کند. کافیست به خاطر بیاورید که در جریان بازدید معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان از جمهوری اسلامی ایران در فوریه ۲۰۲۴ وی فقط با مقامات حکومتی دیدار کرد و کسی هم درست نفهمید که در این دیدارها چه گذشت.

موضوع دیگری که در گزارش دیدار هیئت حقیقت‌یاب سازمان ملل با این بازماندگان سرکوب خشونت‌آمیزحکومت اسلامی مهم بوده این است که بسیاری از بازماندگان از یافته‌های مأموریت حقیقت‌یابی استقبال کرده، اما از عدم اقدام جامعه بین‌المللی برای پایان دادن به سرکوب جاری در ایران ابراز ناامیدی کردند. به عبارت دیگر بازماندگان، مثل همه ما، از سیاست سازش و مماشات با جمهوری اسلامی انتقاد کرده اند  و خواستار اقدامات عملی بیشتر برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی بمنظور پایان دادن به خشونت دولتی و انواع تبعیضات نسبت به شهروندان در ایران هستند. اقداماتی که بتواند به انزوای بیشتر و بایکوت سیاسی جمهوری اسلامی بیانجامد.

یک جنبه مهم دیگر که در گزارش این دیدار دیده می شود این است که بسیاری از بازماندگان درباره انتقام صحبت نکردند، بلکه بر نیاز به تضمین برابری، آزادی و کرامت تأکید کردند. آن‌ها همچنین شجاعت کسانی را که با وجدان و شجاعت به حمایت از آن‌ها در داخل ایران اقدام کردند، مانند پزشکان و وکلا، که اغلب با خطرات بزرگی مواجه بودند، مورد توجه قرار دادند. دادخواهان به دنبال انتقام جویی نیستند بلکه خواهان اجرای عدالت هستند و میخواهند از تکرار جنایات دولتی در ایران جلوگیری کنند. برای اجرای عدالت فقط  مستندسازی جنایات جمهوری اسلامی کافی نیست بکله عاملین اصلی این جنایات را باید در دادگاهی بین المللی لاهه محاکمه کرد.

و بالاخره همانطور که شهین سردارعلی، عضو کمیته حقیقت یاب گفته است: “شنیدن صحبت‌های بازماندگان درباره مبارزات بی‌نظیرشان برای اعتراض به بی‌عدالتی و در نهایت رسیدن به امنیت، الهام‌بخش بود. صدای آن‌ها به ما یادآوری می‌کند که همچنان به همبستگی و حمایت از همه بازماندگان سرکوب جاری علیه معترضان ۲۰۲۲ “زن، زندگی، آزادی” در ایران نیاز داریم.”

 

سردبیر این شماره: کیوان جاوید

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *