هزاران نیروی نظامی اسلامی در سوریه در دو روز اخیر بیشتر مناطق شهر بزرگ حلب را تصرف کرده و فرودگاه آن را تحت کنترل خود درآوردند.

اوضاع سوریه، بن‌بست‌ها و یک راه‌حل – منظر دریاکناری

مندرج در ژورنال شماره ۹۰۱ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

هزاران نیروی نظامی اسلامی در سوریه در دو روز اخیر بیشتر مناطق شهر بزرگ حلب را تصرف کرده و فرودگاه آن را تحت کنترل خود درآوردند. این نیروی نظامی مخالف بشار اسد، سپس حملات خود را به استان‌های مجاور نیز گسترش دادند.

انقلاب سوریه که انقلاب کرامت نیز نامیده می‌شود، مرحلهٔ اولیهٔ اعتراضات اجتماعی مردم سوریه بود که از مارس تا ژوئیهٔ ۲۰۱۱ ادامه داشت و با واکنش خشونت‌آمیز دولت سوریه روبرو شد و تماماً به خون کشیده شد.

با سرکوب خونین اعتراضات مردم، بخشی از نیروهای نظامی که از بدنه ارتش سوریه جدا شده بودند  و همچنین هجوم شبه‌نظامیان  از خارج سوریه، اوضاع را شدیداً به سناریو سیاه و کشتار بی‌رحمانه سوق داد و باعث آوارگی میلیونی مردم شد. از پایان ژوئیه ۲۰۱۱ تا امروز آنچه بر زندگی مردم در سوریه حاکم شده است چیزی جز کشتار و خانه‌خرابی و هیولای فقر و آوارگی نیست. انقلاب به خون کشیده شد و در چنین وضعیتی جنبش تروریستی اسلامی همراه با دخالت چندین دولت در منطقه بر آتش مرگ و نیستی در سوریه دمیدند.

جمهوری اسلامی و دولت روسیه از یک ‌طرف و از طرف دیگر دولت ترکیه و همه کشورهای عربی در خاورمیانه، سوریه را به جولانگاه مرگ و نابودی و سیه روزی تبدیل کردند. در چنین بستر آماده‌ای داعش و القاعده و حالا هم جریان تروریستی “تحریر الشام” آنچنان بلایی بر سر مردم آوردند که در تاریخ کم‌نظیر است.

در این میان دولت‌های اوباما و ترامپ و بایدن نظاره گران بی‌دست و پای اوضاع بودند و در تقابل با جمهوری اسلامی و روسیه و هجوم نیروهای تروریست اسلامی به سوریه نتوانستند تأثیری بر روند اوضاع داشته باشند. منظور این نیست انتظار می‌رفت در جهت انقلاب مردم سوریه اقدامی کنند. چنین انتظاری هرگز از حاکمین در آمریکا وجود نداشت، حتی در پایان‌دادن به این سناریوی سیاه نیز بی‌رمق و بی‌تأثیر ظاهر شدند.

پایان‌دادن به این وضعیت حاکم بر سوریه راه دارد. همان راهی که مردم در مارس ۲۰۱۱ با نام انقلاب کرامت در آن گام گذاشته بودند. پایان‌دادن به این بدبختی‌ها تنها از عهده مردمی بر می‌آید که برای کرامت انسانی و برای به کرسی نشاندن برابری و رفاه و آزادی به میدان آمده‌اند. دولت‌ها بن‌بست‌ها و سد این راه هستند. انقلاب این سد را می‌شکند.

 

سردبیر این شماره: کیوان جاوید

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *