مندرج در ژورنال شماره ۹۰۳ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
تصرف شهر حلب توسط گروه اسلامی تحریرالشام و پیشروی به سمت حما و شهرهای دیگر رعدآسا بود، اما رعدی در آسمان بیابر نبود.
بعد از ضربات سنگین ارتش اسرائیل به “محور مقاومت”، توازن سیاسی در منطقه علیه جمهوری اسلامی و بشار اسد تغییریافته است. حزبالله که در سرکوب مردم سوریه برای حفظ بشار اسد جنگیده بود، امروز بهشدت درهمشکسته است. جمهوری اسلامی هم مشغول عزاداری برای بازوهای لتوپار شدهاش در منطقه است. چه شرایطی بهتر از این برای اردوغان که بعد از قریب ده سال سازماندهی و مجهز کردن نیروهای اسلامی در ادلیپ دستبهکار شود؟
دولت اردوغان در زمینهسازی حمله نقش داشته است. گروه اسلامی جیش الوطنی، یک نیروی نیابتی اردوغان در ادلیپ است که همراه تحریرالشام تهاجم به حلب را پیش بردهاند. یک هدف مهم اردوغان تعیین تکلیف “نیروهای دمکراتیک سوریه” است که هنوز مناطقی در شمال و شمال شرقی سوریه را تحت تسلط خود دارند. اما هدف بزرگتر استفاده از تغییر توازن کنونی و تأمین موقعیت برتر برای ترکیه در آینده سیاسی سوریه و به این اعتبار در منطقه است.
اینکه وضعیت سوریه به کدام سمت پیش میرود بسته به این است که بند و بستهای پشت پرده میان دولتهای مرتجع و لاشخور منطقه و روسیه و آمریکا و سایر دول غرب چگونه پیش خواهد رفت. جمهوری اسلامی حتماً نگران سرنوشت بشار اسد است. خامنهای به قاسم سلیمانی گفته بود برو بشار اسد را حفظ کن؛ سلیمانی هم زیر پوشش هوایی خونبار پوتین در خون پاشیدن به اعتراض بحق مردم سوریه نقش ایفا کرده بود. الان بشار اسد با خطر تهاجم وسیع آنهم توسط نیروهای اسلامی سنی رقیب مواجه است و پوتین و جمهوری اسلامی هم در وضعی نیستند که بتوانند به دادش برسند.
مردم سوریه نگران فاجعهای هستند که قبلاً با خون پاشیدن بر انقلابشان توسط بشار اسد، جمهوری اسلامی و ارتجاع منطقه و جهان تجربه کردهاند. میتوان امیدوار بود که همین مردم آنگاه که از زیر ضرباتی سربلند کنند که قبلاً در مصاف با دیکتاتوری بشار اسد تحمل کردهاند؛ با انقلابی پیروزمند، آینده خود را به دست بگیرند. سقوط نظام اسلامی متحد اصلی بشار اسد، توسط انقلاب مردم ایران، میتواند در شکلدادن به چنین لحظه تاریخساز نقش ایفا کند.
سردبیر این شماره: سوسن صابری
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳