مندرج در ژورنال شماره ۹۰۴ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
۱۳ آذرماه بیاد دو جانباخته راه آزادی، محمد مختاری و محمدجعفر پوینده از سوی کانون نویسندگان ایران روز مبارزه با سانسور نامگذاری شده است. کانون نویسندگان ایران با تأکید بر بند اول منشور این کانون، “آزادی اندیشه و بیان و نشر بیهیچ حصر و استثنا برای همگان” اعلام داشته است که به مبارزه علیه تمامی اشکال سانسور ادامه خواهد داد.
جمهوری اسلامی از ابتدا برای مقابله با عقاید مخالفین و با هدف برقراری اختناق از ابزار سانسور به طور سازمانیافته استفاده کرده و در این مسیر جنایتهای بیشماری مرتکب شده است. سعید سلطانپور، شاعر و نویسنده، توسط سپاه پاسداران دستگیر و چند ماه بعد به جوخه اعدام سپرده شد. سعیدی سیرجانی، نویسنده و پژوهشگر در زندان به قتل رسید. بعدها، محمد مختاری نویسنده و شاعر، و محمدجعفر پوینده، نویسنده و مترجم را ربوده و به قتل رساندند و جسدشان را خارج از شهر رها کردند. این قتلهای حکومتی بعدها بهعنوان قتلهای زنجیرهای شناخته شد و هنگامی که رژیم دید نمیتواند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند به “نیروهای خودسر” نسبت داده شد.
بهقتلرساندن نویسنده، شاعر و محقق وحشیانهترین شکل سرکوب آزادی بیان است و میراث بجای مانده از قرونوسطاست که در اکثر کشورها منسوخ شده است. چنین جنایاتی مصداق بارز توحش و یادآور دوران بربریت است.
رژیم برای استفاده از سانسور با هدف سرکوب عقاید به شیوههای متفاوتی روی میآورد. خالیکردن کتابها و روزنامهها از محتوای اصلی و موردنظر نویسندگان، تحمیل تنگنظری و تحجر فکری تا حد به ابتذال کشاندن آثار فرهنگی و هنری و حتی توقیف این آثار و محرومکردن صاحبانش از ارائه حاصل کارشان به جامعه نمونه آسیبهای بیشماری است که رژیم از ترس عقاید مخالف به مردم ترقیخواه ایران تحمیل میکند.
علیرغم بهکارگیری سانسور و سرکوب علیه آزادی بیان، رژیم ناتوان از مقابله با انواع جنبشهای آزادیخواهی در این برهه در مخمصه بدی گرفتار شده است. شبکههای اجتماعی هم اکنون به طرز چشمگیری وسیعترین عرصه را برای ابراز نظر مردم فراهم کرده است. حضور مردم در این شبکهها آنچنان گسترده و فعال است که رژیم اسلامی هرگز نمیتواند کنترل کند.
سردبیر این شماره: محسن ابراهیمی
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳