مندرج در ژورنال شماره ۹۰۵ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
روز گذشته سه کارگر به علت آتشسوزی در یکی از مخازن روغنکشی کارخانه روغن سه گل در زبرخان از توابع نیشابور جان خود را از دست دادند. بنا بر اظهارات ابوالفضل اسدی، رئیس سازمان آتشنشانی نیشابور، علت این حادثه هنوز مشخص نشده است. روز سهشنبه نیز در جنایت کاری دیگری در کارخانه فولاد سرخه در استان سمنان، به دنبال رهاشدن پاتیل مواد مذاب، دستکم یک کارگر کشته و دو تن مجروح گشتند.
بر اساس گزارشهای رسمی در پاییز سال جاری در ایران ۵۴۸ کارگر به دنبال جنایات کاری جان خود را ازدستدادهاند. بنا بر آمار پزشکی قانونی در شش ماه اول همین سال تعداد جانباختگان در سوانح کاری بالغ بر هزار و ۷۷ نفر است. با این حساب تعداد کارگران کشته شده در حوادث در نه ماه اول سال جاری دستکم به هزار و ۶۲۵ نفر میرسد که این یعنی جانباختن ۶ کارگر در روز.
همین آمار رسمی ابعاد وحشتناک جنایات سیستماتیک علیه کارگران در ایران تحت سیطره رژیم اسلامی را بهروشنی نمایان میسازد. در ایران کارفرمایان، که معمولاً خود از اعوانوانصار دستاندرکاران رژیم هستند، نیازی به رعایت کوچکترین موازین ایمنی کاری نمیبینند و معمولاً در پی چنین حوادثی این کارگران هستند که متهم به عدم رعایت موازین ایمنی میگردند.
علت اصلی ابعاد دهشتانگیز جنایات کاری در ایران اقتصاد دزدسالار و بحرانزده جمهوری اسلامی است. این بحران در ذات خود امری سیاسی و ناشی از ماهیت بحرانزای رژیم است. عدم ادغام در اقتصاد جهانی به علت انزوای ناشی از سیاست حمایت از نیروهای تروریستی اسلامی در منطقه و جهان، اجتناب سرمایهداران خارجی از سرمایهگذاری در ایران به علت هرجومرج اقتصادی و در نتیجه استفاده از تکنولوژی کهنه و متعاقب آن بهرهوری پایین نیروی کار و خودداری کارفرمایان از بکار بستن سیستمهای ایمنی برای کاستن از مخارج تولید و افزایش نرخ سود از جمله علل سوانح کاری در ایران هستند. عامل اصلی این جنایات اما رژیم اسلامی است.
باید خواست بکار بستن بالاترین استانداردهای ایمنی در محیطهای کار از طرف کارفرمایان، جرمانگاری سوانح کاری، و کاهش ساعات کار بهویژه در کارهای سخت و پرخطر را در دستور گذاشت. با مبارزه متحدانه خود تحقق خواست شرایط ایمنی کاری را به رژیم سرمایه اسلامی تحمیل خواهیم کرد.
سردبیر این شماره: آذر پویا
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳