پس از ۱۹ ماه چرخاندن لایحه کذایی حجاب و عفاف بالاخره و ظاهراً آن را تصویب کردند.

قانون حجاب و عفاف مرده به دنیا آمد! – اصغر کریمی

مندرج در ژورنال شماره ۹۱۰ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

پس از ۱۹ ماه چرخاندن لایحه کذایی حجاب و عفاف بالاخره و ظاهراً آن را تصویب کردند. می‌گویم ظاهراً چون هنوز سر تصویبش کلی حرف است. عباس سلیمی‌نیا از چهره‌های اصول‌گرا دو روز قبل در مصاحبه‌ای گفت: “وقتی قوه قضائیه در مورد قانون عفاف و حجاب ابهام دارد، از نظر قوه مجریه هم دارای ابهاماتی است، چرا در این زمینه تأمل بیشتری نکنیم”؟

قرار بود این قانون را ۱۵ آذر به دولت ابلاغ کنند اما شورای امنیت ملی اوضاع کشور را مناسب ندانست و آن را به تعویق انداخت. حالا گفته‌اند ۲۳ آذر ابلاغ می‌کنیم. پزشکیان هم گفته ابهام داریم و اجرا نمی‌کنیم! یعنی درست وقتی قرار است قانون اجرایی شود رئیس هر سه قوه اصلی رژیم می‌گویند ابهام داریم! علاوه بر این نه‌تنها اصلاح‌طلبان بلکه بخش وسیعی از اصول‌گرایان و تعداد قابل‌توجهی از ائمه جمعه و “مراجع تقلید” و نمایندگان مجلس هم با آن مخالف‌اند.

سلیمی نمین در موردنظر ائمه جمعه‌هایی که طرف‌دار اجرایی‌شدن این قانون هستند هم می‌گوید: “ارتباط برخی ائمه جمعه با اقشار مختلف جامعه خیلی خوب است و می‌توانند جمع‌بندی درستی از مسائل جامعه داشته باشند، اما متأسفانه تعدادی از ائمه جمعه به‌ویژه آقای علم‌الهدی خودشان را در محیط‌های خیلی بسته‌ای قرار دادند و بر اساس اطرافیان خودشان قضاوت می‌کنند که به نظر من خیلی جمع‌بندی درستی عاید آنها نمی‌شود”. منظورش این است که حتی بخشی از امام‌جمعه‌ها هم مخالفت این قانون هستند و تعدادی از آنها مخالفت عموم مردم با این قانون و خطرات امنیتی آن را نمی‌دانند. در این مصاحبه به مسائل منطقه هم اشاره شده است: در شرایطی که “شاهد آشفتگی در برخی از کشورها از جمله سوریه، لبنان و عراق هستیم، در این شرایط چقدر لازم است که انسجام داخلی را حفظ کنیم؟” یعنی الان که حکومت شکست‌های زیادی در منطقه خورده و حال‌وروز خوبی ندارد بهتر نیست این قانون را فعلاً کنار بگذاریم؟

یکی از مدیران وزارت کشور نیز گفته است: “دولت با آئین‌نامه‌های اجرایی می‌تواند این قانون را تعدیل کند”!

صاف‌وساده باید گفت این قانون مرده به دنیا آمده است و حکومت مفلوک‌تر از آن است که بخواهد آن را به اجرا درآورد. این سند ورشکستگی حکومت در مقابل انقلاب زنانه‌ای است که به قدرت غیر قابل حذفی تبدیل شده است.

 

سردبیر این شماره: محسن ابراهیمی

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *