سرمایه‌داران و معامله‌گران در مورد اوضاع سیاسی بسیار حساس‌اند و همه چیز را بو می‌کشند که پول‌هایشان بر باد نرود.

افزایش قیمت دلار، نشانه کاهش عمر حکومت – کاظم نیکخواه

مندرج در ژورنال شماره ۹۱۳ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

سرمایه‌داران و معامله‌گران در مورد اوضاع سیاسی بسیار حساس‌اند و همه چیز را بو می‌کشند که پول‌هایشان بر باد نرود. روز گذشته نرخ هر دلار آمریکا از مرز ۷۵ هزار تومان گذشت. با سقوط بشار اسد معامله‌گران ارز وضعیت جمهوری اسلامی را شکننده و خطرناک ارزیابی می‌کنند و “ریسک‌های سیستماتیک” جدیدی را در بازارهای ایران شناسائی کرده‌اند و به همین دلیل اکثر بازارها از جمله طلا، ارز و سهام تحت‌تأثیر تحولات سیاسی اخیر در منطقه قرار گرفته‌اند. بعدازاین تحولات، ریال سقوط مجددی داشت و در برابر بیشتر ارزها شیب ارزشی زیادی در پیش گرفت. این روند کاهش ارزش ریال همچنان ادامه دارد.

اولین نتیجه این وضعیت طبعاً تورم بالاتر و فشار معیشتی بیشتر بر زندگی مردم است که اکثراً برای تأمین ساده‌ترین معاش با معضل روبرو هستند. گسترش اعتراضات بازنشستگان، کارگران، پرستاران و معلمان نتیجه فوری این وضعیت فلج اقتصادی است که سفره همه آنها را از قبل خالی‌تر می‌کند.

با سقوط اسد جمهوری اسلامی یک شکست آشکار را تجربه کرد. میلیاردها دلار از ثروت‌های عمومی را در کشور سوریه سرمایه‌گذاری کرده و ده‌ها هزار نیروی زبده‌اش را تحت عنوان “مستشار” به این کشور گسیل کرده بود. همه اینها دود شد و نیروهایش تماماً فراری شدند. شکست اسد در واقع سرنگونی جمهوری اسلامی در منطقه بود. به قول طائب که گفته بود اگر اسد سقوط کند تهران را هم نمی‌توانیم نگه داریم، اکنون مانده‌اند که چه کنند که تهران از دستشان نرود. فضای اعتراضی و سرنگونی گسترده در جامعه، انزوای بین‌المللی، نابودشدن سران حزب‌الله و حماس بر متن یک اقتصاد ورشکسته و فلج و صفوف به‌هم‌ریخته و متشتت، تنها راهی که مقابل سران حکومت می‌گذارد فکر جایی برای بعد از سرنگونی است.

 

سردبیر این شماره: کیوان جاوید

در انتشار یادداشت‌های ژورنال بکوشید

وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi

واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *