مندرج در ژورنال شماره ۹۱۵ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
بنا بر گزارش دفتر تحقیقات کنگرهٔ آمریکا و مؤسسهٔ تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم، جمهوری اسلامی بین سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۲۳ در پروژههای مختلف نظامی و “اقتصادی” در سوریه که شامل ایجاد زیرساختهای نظامی و لجستیکی، آموزش نیروهای رژیم اسد و استقرار مستشاران خود و همچنین نوسازی و نگهداشت اماکن مذهبی و بخش مسکن میشود، بین ۳۰ تا ۳۵ میلیارد دلار هزینه کرده است. به دنبال سقوط رژیم اسد این زیرساختها و پایگاهها به حال خود رها شده و به دست نیروهای مخالف بشار اسد افتاده است. سرنوشت سرمایهگذاریهای نهادهای وابسته به سپاه در سوریه در بخش انرژی و بازسازی شهری نیز ناروشن است و امیدی به بازیافت آنان نیست.
هدف رژیم از “سرمایهگذاری” در سوریه حفظ رژیم اسد که شاخه دولتی “محور مقاومت” کذایی را تشکیل میداد بود. رژیم قصد داشت با تأمین حضور نظامی و نیابتی خود در منطقه، حمایت از حزبالله، حماس و دیگر نیروهای تروریستی اسلامی ادعای قدرت منطقهای بودن را حفظ کند و به سهمخواهی سیاسی ادامه دهد.
انتقال این مبالغ هنگفت پول در حالی صورت میپذیرفت که اکثریت عظیم مردم در ایران با فقر و فلاکت معیشتی، بیکاری، تورم رسمی ۵۰ درصدی و گرانی روزافزون، مشکل مسکن و بیخانمانی و کمبود مایحتاج اولیه دستبهگریبان بودهاند. رژیم در حالی دست به ساخت پایگاههای نظامی، سامانهها و انبارهای موشکی و تونلهای زیرزمینی در سوریه میزد که حتی قادر به تأمین سوخت نیروگاههای برق و تولید نفت و گاز موردنیاز مردم و کارخانهها و مؤسسات تولیدی نبوده و اقتصاد کشور در ورطه ورشکستگی کامل قرار گرفته است.
اوضاع موجود نشانه صحت ادعای سیاسی بودن سرشت بحران اقتصادی رژیم اسلامی است. مسلماً ضربه سیاسی واردآمده به حکومت پس از فروپاشی رژیم اسد بازتاب اقتصادی خواهد داشت، منجر به انزوای بیشتر رژیم و در نتیجه تعمیق فلج اقتصادی، افزایش نرخ تورم، گرانی و تشدید فقر و فلاکت معیشتی خواهد گشت.
بحران سرمایهداری دزدسالار اسلامی راهحل اقتصادی ندارد؛ این بحران پاسخی سیاسی میطلبد. علت استمرار و تعمیق مداوم بحران اقتصادی موجودیت رژیم اسلامی است؛ حکومت اسلامی خودِ بحران است. مردم معترض به وضع موجود بر این امر واقفاند و با تمدید و تشدید اعتراضات خود پرچم انقلاب خود را برخواهند افراشت و این بحران را با سرنگونی جمهوری اسلامی به پایان خواهند رساند.
سردبیر این شماره: سوسن صابری
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳