مندرج در ژورنال شماره ۹۱۷ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که سپاه پاسداران کنترل خود بر صنعت نفت ایران را افزایش داده و نیمی از صادرات نفت را، که منبع عمدهٔ درآمد جمهوری اسلامی و تأمین هزینههای نیروهای نیابتی آن در خاورمیانه است، در اختیار دارد. بر اساس این گزارش، که رویترز چهارشنبه ۲۸ آذر آن را با استناد به اظهارات بیش از “دوازده تن” از مقامهای غربی، منابع امنیتی و افراد مطلع در داخل ایران تهیه کرده است، سپاه پاسداران از طریق شرکتهای صوری و”ناوگان اشباح”، نفت تحریم شده را بهصورت مخفیانه و عمدتاً به مقصد چین حمل میکند.
علیرغم صحت خبر خبرگزاری رویترز، برای مردم ایران این خبر تازه نیست چرا که سالها پیش احمدینژاد رئیسجمهور حکومت اسلامی در جریان جنگ و جدالهای حکومتی از نقش سپاه پاسداران و دیگر نهادهای زیر مجموعه آن در قاچاق نفت و بسیاری از فراوردههای داخلی کشور، از آنان بهعنوان “برادران قاچاقچی” نام برد. اکنون بر کسی پوشیده نیست که اقتصاد کشور و سرمایه و هستی مردم ایران توسط سپاه پاسداران در جهت تأمین نیازهای دارودستههای نیابتی، در یمن، عراق، نوار غزه و لبنان، هزینه شده.
این در حالی است که مردم در ایران از ابتداییترین نیازهای رفاهی زندگی روزمره، از برق، آب، گاز و دیگر امکانات، خوراکی و بهداشتی بیبهره هستند. افزایش قیمت سرسامآور مایحتاج روزانه تا دوبرابر آنهم اگر این نیازها قابل دستیافتن باشد، بالارفتن قیمت دلار و بیارزش شدن هر روزه ریال و کاهش لحظهبهلحظه قدرت خرید مردم و دهها مشکل و معضل عدیده دیگر، مردم با زندگی زیر خط گرسنگی دستوپنجه نرم میکنند.
تحمیل این وضعیت دهشتناک از سوی حاکمان، باندها و دارودستههای قاچاقچی و تروریست سپاه پاسداران پایانی ندارد. تلاش برای انزوای بینالمللی رژیم، در دستور گذاشته شدن سپاه در لیست تروریستی توسط دولتهای غربی و نهایتاً بایکوت سیاسی رژیم از یک سو و از سوی دیگر ادامه حرکتهای اعتراضی که این روزها در میان اقشار مختلف مردم در حال سربلند کردن است، بدون تردید انفجار بس عظیم و قدرتمندتر از ۱۴۰۱ در سراسر کشور را با خود به دنبال خواهد داشت. مردم خشمگین، معترض و انقلابی در ایران راهی جز پایاندادن به کل دستگاه سرکوب و غارت حکومت اسلامی که در بحرانهای همهجانبه گرفتار است ندارند.
سردبیر این شماره: آذر پویا
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳