مندرج در ژورنال شماره ۹۲۲ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
روز چهارشنبه ۵ دیماه ۱۴۰۳ شورایعالی فضای مجازی جمهوری اسلامی با توافق سه قوه و با اجماع همه اعضا این شورا اقدام به رفع فیلترینگ واتساپ و گوگل پلی کرده است.
رژیمی که از دسترسی آزادانه مردم به اینترنت و استفاده شهروندان از آن بهشدت وحشت دارد و در مقاطع اعتراضاتی نظیر آبان ۹۸ حتی مبادرت به قطع چندروزه اینترنت کرده است، حالا ظاهراً کمی از خود انعطاف نشان میدهد. چرا؟ به این دلیل ساده که سیاست فیلترینگ حکومت عملاً کارساز نبوده و درعینحال باعث خشم و اعتراض عمومی مردم شده است. این یکی دیگر از نشانه درماندگیهای حکومتی است که از سر ناچاری خیلی محتاطانه از مواضع پیشین خود عقبنشینی میکند تا از انفجار “دیگ بخار” خشم و نارضایتی عمومی جلوگیری کند. در شرایط ضعف و زبونی جمهوری اسلامی و بیزاری عمومی مردم از حکومتی که زندگی شهروندان را به اسارت گرفته است، ما شاهد رفتارهای اینچنینی در آینده نیز خواهیم بود.
برای مردم، اما مسئله به شکل دیگری است. از نظر مردم ایران محروم بودن شهروندان از دسترسی آزادانه به اینترنت یکی از نشانههای اختناق سیاسی حاکم بر ایران است که باید تماماً از میان برداشته شود. نه فقط واتساپ و گوگل پلی بلکه دسترسی به دیگر اپلیکیشنها نظیر یوتیوب، تلگرام، اینستاگرام، فیسبوک و شبکه ایکس و غیره نیزه باید آزاد شود. این حق طبیعی و اولیه مردم است که به اینترنت با سرعتی بالا و به طور آزادانه برای انجام فعالیتهای مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، هنری و تفریحی دسترسی داشته باشند. عدم دسترسی آزادانه به اینترنت یعنی سلب آزادی شهروندان. اینها از جمله حقکشیهای متعددی است که باعث شده است مردم علیه جمهوری اسلامی بپا خیزند.
ما نه فقط خواهان رفع فیلترینگ از اپلیکیشنهای اینترنتی هستیم، بلکه خواهان برچیدهشدن بساط اختناق و سرکوب جمهوری اسلامی نیز هستیم. در آخرین ماههای حکومت پهلوی، محمدرضا شاهِ دیکتاتور وقتی که صدای انقلاب مردم را شنید، وعدههای اصلاحاتی زیادی داد، ولی دیری نپایید که ساقط شد. جمهوری اسلامی هم سرنوشتی جز این ندارد چرا که با مردمی روبروست که به کمتر از سرنگونی رژیم مستبد اسلامی و رسیدن به آزادی و رفاه راضی نمیشوند. زمان، زمان تعرض مردم برای بهدستآوردن همه آزادی است.
سردبیر این شماره: کیوان جاوید
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳