مندرج در ژورنال شماره ۹۲۴ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
کیوان جاوید:خاموشیها زندگی مردم را فلج کرده است. آیا ابعاد اعتراضات با این موقعیتی که زندگی مردم را مچاله میکند جور در میآید؟ راه مقابله چیست؟
اصغر کریمی: قطع برق و مختل شدن زندگی روزانه مردم، کاهش بسیاری از تولیدات صنعتی و غیر صنعتی، اخراج کارگران برخی کارگاهها، تنها گوشهای از مجموعه مشکلات مردم است. معضلات اقتصادی از جمله گرانی و بیکاری و فقر و بیتامینی در کنار انواع بیحقوقیها و سرکوبها، تبعیضات و غیره اکثر قریب به اتفاق مردم را بشدت خشمگین کرده است و قطع برق به همه این مشکلات به شدت دامن زده است. اما اینکه چرا اعتراضات بویژه اعتراضات معیشتی و اعتراض بخاطر قطع برق و انواع مشکلات دیگر تناسبی با میزان نارضایتی مردم ندارد، دلایل متعددی دارد. سرکوب از یکطرف و فقدان تشکلهای سراسری کارگری، دانشجویی و تودهای که توان سازماندهی اعتصابات و تجمعات سراسری داشته باشند و نیز حزبی که توان بسیجی صدها هزاری مردم را داشته باشد سه دلیل اصلی است. اما چه باید کرد و کلید پیشروی در این شرایط چیست؟
از میان این سه دلیل، سرکوب دست رژیم است اما این ابزار نیز با گسترش مبارزات تودهای ناکارآمد میشود بنابراین تمرکز را باید روی سازماندهی تودهای و حزبی گذاشت. در اینجا به سازماندهی تودهای، تشکلهای متنوع حول مسائل مختلف در میان بخشهای مختلف مردم، میپردازم و در مورد سازماندهی حزبی در جای دیگری به آن خواهم پرداخت.
در ماههای گذشته بدلیل شکستهای پی در پی رژیم در داخل و خارج کشور و تعمیق تشتت در صفوف رژیم، توازن قوا برای خیلی از کارهایی که یک سال پیش غیر عملی جلوه میکرد امروز بیش از همیشه عملی شده است. به دنبال شروع انقلاب زن زندگی آزادی تشکلها و شبکههای متعددی در زمینه دانشجویی و دانشآموزی، جوانان، زنان، کارگران و پرستاران، بازنشستگان، دادخواهان و نیز در میان هنرمندان و بخشهای دیگری از جامعه شکل گرفت و یا تشکلهای موجود تقویت شدند و در موقعیت جدیدی قرار گرفتند. این دستاورد بسیار مهمی است و الگوهای موفقی به جامعه ارائه داده و راه را برای ایجاد تشکلها و شبکههای بیشتر هموار کرده است. اما این تشکلها هنوز نه از نظر نیروی هر کدام از این تشکلها و نه تعداد این تشکلها در موقعیتی نیستند که توان بسیج تودههای وسیع مردم را داشته باشند مگر در شرایطی که توازن قوا بیش از پیش به نفع مردم تغییر کند. با گسترش سازماندهی میتوان توازن قوا را نیز تغییر داد. شرایط کنونی این فرصت را ایجاد کرده است.
امروز سازماندهی کلید هر گونه پیشروی و تغییر توازن قوا است. اگر در تک تک شهرکهایی که با قطع برق مواجهند و یا در محلات مختلف شهرها جمعها، کانونها و تشکلهایی شکل بگیرد به سرعت میتواند مردم کارد به استخوان رسیده را به حرکت درآورد. این تشکلها میتوانند علیه قطع برق و سایر محرومیتهای رفاهی در یک منطقه باشند یا برای دادخواهی، یا راهاندازی گروههای رقص و موسیقی در خیابانها، یا تیمهای کوچکی برای شعارنویسی یا حول هر خواست و مساله دیگری. در تک تک شهرکها و محلات شهرها فعالینی حضور دارند که توان جلو افتادن و سازماندهی را دارند. دهها و صدها جمع و کانون و شبکههای اعتراضی میتوان ایجاد کرد و تشکلهای موجود را گسترش داد.
کلید پیشروی و ادامهکاری مبارزه سازماندهی است و کلید سازماندهی وجود فعالینی است که هم در جنبش کارگری و هم در بخشهای دیگر جامعه حضور دارند و در کوران مبارزات طولانی مدت بویژه مبارزات دو سال و چند ماه گذشته بدنبال انقلاب زن زندگی آزادی پختگی زیادی به دست آوردهاند. هر تشکلی که توسط این فعالین ایجاد شود به الگویی برای دیگران تبدیل میشود و گامی جامعه را جلو خواهد برد. باید همه جا دست به کار سازماندهی شد. باید جامعه را برای سرنگونی و پیروزی سازمان داد.
سردبیر این شماره: کیوان جاوید
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
واتساپ: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳