مندرج در ژورنال شماره ۹۵۰ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
برخی داروها در ایران باز هم گرانتر شده و علت، “بهصرفه نبودن تولید” عنوان شده است. مقامهای مسئول بارها مقصر گرانی و کمبود دارو را تحریم یا مافیای دارو عنوان کردهاند.
بحران دارو در ایران تبدیل به اژدهایی هفتسر شده است که با قطع هر سر این اژدها، سری دیگر میروید و زبانههای آتشسوزانش جانهای بیشتری را خاکستر میکند. بیمار شدن در ایران تبدیل به کابوسی عظیم شده است.
راهی برای خلاصی از این کابوس وجود دارد؟ اولین راه این است که بههیچوجه نپذیرم که “دولت پول ندارد یا تحریم هست. مافیای دارو هم که آسمان نیامده است و زیر نظر خود حکومتیهاست؛ بنابراین هر دلیل و بهانهای که رژیم برای سلب مسئولیت میآورد دروغ محض است.
این حکومت که بر سر گنج نشسته است، چطور پول ندارد که دارو وارد کند یا همین دارو را با صرف سرمایههای میلیاردی در کشور تولید کند؟ هم پول، هم تکنولوژی موجود است. تنها میماند یک فشار سراسری و متحدانه برای اینکه سرِ کیسه را شل کنند. شاید تصور شود حل این مشکل بر عهده همه ما نیست. یا گفته شود کلید رفع این مشکل در دست خانوادههایی است که بیمار دارند. این درست نیست. همه ما مردم ایران نیازمند بهداشت و درمان و دارو هستیم. این شتر پشت درِ همه ما مردم خوابیده است. به این دلیل مقابله با رژیم نیازمند یک نیروی سراسری با درجه بسیار بالایی از اتحاد است. اگر ما مردم با هم باشیم، پول نیز از زمین سبز میشود و بهجای صرف هزینههای صدها میلیارددلاری برای ساخت سلاح هستهای، کارخانههای داروسازی برای رفع نیازهای همگانی بر پا میشود. این نبرد برای زندگی را باید به حد کمال رساند. از هیچکس نباید پذیرفت که دارو و درمان ابزاری برای سوداندوزی سرمایهداران و در مالکیت شرکتهای خصوصی باشد.
راهحل ریشهکنکردن این معضل اجتماعی اما پایاندادن به حاکمیت این دزدان بیشرم و بیوجدان است. در یک جامعه آزاد و انسانی درمان و بهداشت و هزینه بیمارستان تماماً بر عهده دولت است. هر کجا که اینطور نباشد بدانید که به قیمت مرگ و عذاب میلیونها شهروند، گروه کوچکی فربه و میلیاردرتر میشوند. دارو و درمان باید از زیر سلطه بازار آزاد و مالکیت خصوصی بیرون کشیده شود. راهحل نهایی این است.
سردبیر این شماره: محسن ابراهیمی
در انتشار یادداشتهای ژورنال بکوشید
وبسایت ژورنال:
journalfarsi.com
ایمیل: journalfarsi@gmail.com
اینستاگرام:
journalfarsi
تماس از طریق تلگرام: ۰۰۴۴۷۷۸۸۹۸۸۶۴۳